Danas su na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota i dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku Boris Crnković potpisali Sporazum o znanstvenoj i stručnoj suradnji. Sporazumom je definirana suradnja na pripremi EU projekata, provedbi edukativnih programa, te drugih mogućih oblika suradnje.

“To je sporazum koji Razvojnu agenciju Vukovarsko-srijemske županije diže na jednu višu razinu od dosadašnje. Sporazum konkretno kaže kako će se stručna praksa studenata završnih godina Ekonomskoga fakulteta provoditi i u našoj Razvojnoj agenciji kako bi se upoznali s pripremom i provedbom projekata iz EU fondova, a isto tako i s povlačenjem sredstava iz drugih izvora. Za nas to je jedan novi vid suradnje i priznanje našoj Razvojnoj agenciji za njezin dosadašnji rad. Ono što nas posebno raduje je ta namjera Ekonomskoga fakulteta da svojim studentima približi i rad županijskih razvojnih agencija kao regionalnih koordinatora, a isto tako i rad kada je u pitanju privlačenje sredstava iz EU fondova”, ističe Ilija Cota, ravnatelj Razvojne agencije VSŽ.

Nakon potpisivanja Sporazuma održan je kratki sastanak na kojemu su istaknuti izazovi razvoja pet slavonskih županija: Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske.