Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića u Vinkovcima, bila je domaćin stručnim suradnicima edukacijskim rehabilitatorima, defektolozima, iz čak pet županija: Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske.

Uz stručne suradnike, skupu su se pridružili i logopedi te edukacijski rehabilitatori iz posebnih ustanova. Voditeljica Županijskog stručnog vijeća za navedene županije, prof. Defektolog Maša Pešec, pod krovnom temom „Partnerstvo s roditeljima“ organizirala je predavanja i radionice za kolegice i kolege koji se u svakodnevnom radu susreću s nizom izazova. Djelatnice Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka, psihologinje Kristina Krulić – Kuzman i Angela Naletilić, predstavile su aktivnosti Centra s posebnim naglaskom na radu poludnevnog boravka za djecu i mlade u riziku i s problemima u ponašanju. Pedagoginja Kristina Gugić, održala je iznimno zanimljivo predavanje i radionicu na temu Medijacije, izrazito djelotvornog načina rješavanja sukoba, primjenjivog na svim razinama od vrtića, obrazovnih i ustanova socijalne skrbi.

Medijacija je dobrovoljan proces, osmišljen tako da ne bude prijetnja sudionicima i da poštuje njihove potrebe i integritet. Medijatori pomažu stranama u sukobu postići rješenje u kojem će se svi osjećati kao pobjednici, odnosno s kojim se nitko neće osjećati oštećeno. Rezultat medijacije nije ograničen isključivo na rješenje konflikta. Cilj medijacije je odgovoriti na pitanje kako će strane u sukobu živjeti u budućnosti.

Medijacija je odlična u svim sukobima u kojima želimo osnažiti strane u sukobu i
utjecati na izgradnju odnosa u budućnosti te u kojima su one ravnopravne.