18 C
Vinkovci
Subota, 25. lipnja 2022.

Sudbina plivača do daljnjega u vlastitim rukama

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr
Otvaranje vinkovačkog bazena „Lenije” dalo je nadu mladim plivačima vinkovačkih klubova kako bi se mogli vratiti u okolinu u kojoj se osjećaju kao kod kuće. No, nada nije dugo trajala jer su iz bazena objavili kako je bazen otvoren isključivo za individualne korisnike te da je svaki organizirani dolazak strogo zabranjen.

Nije lagano svim sportašima i djeci koja nisu na najvećoj razini u pojedinačnim sportovima, u prošlim su mjesecima uskraćeni za ono što im je potrebno svakodnevno, a to je tjelesna aktivnost. No, da stvar bude gora oba vinkovačka kluba imaju plivače koji su u vrhu hrvatskog plivanja, a nakon odluke o zatvaranju bazena prije 2 mjeseca jedno je sigurno, ta ih je odluka vratila nazad „nekoliko koraka”.

Kontaktirali smo naše plivačke klubove kako bi doznali hoće li i na koji način pokušati s individualnim treninzima nakon otvaranja bazena dok nacionalni stožer ne odobri organizirana treniranja. „Čekamo kako će se stvari dalje odvijati, a nadamo se kako će doći do popuštanja mjera krajem mjeseca, barem onih što se treniranja tiče”, kratko nam je rekao Zvonimir Pinter trener u PK Vinkovci i istaknuo kako će prvo pričekati nove mjere koje bi trebale biti donesene krajem mjeseca i prema njima planirati daljnji rad.

U drugom vinkovačkom plivačkom klubu neće ništa prepustiti slučaju i djeca će sama odlaziti na bazen i prema svojim mogućnostima i slobodnom vremenu pokušati, bez trenerskog nadzora, barem malo „uplivavati” u formu.

„Svima nam je želja da mjere što prije popuste i budu u skladu sa svim ostalim mjerama. Jer ako djeca razredne nastave i maturanti smiju ići u školu, ne vidim razloga kako ti isti učenici ne bi smjeli ići u prostor gdje je dokazano kako transmisije virusa nema. Zbilja se nadamo kako će mjere uskoro prestati kako bismo mogli, poštujući sve epidemiološke mjere, omogućiti djeci pravilan rast, razvoj i odrastanje”, ističe trenerica u PK Orion, Maša Pešec. PK Orion inače broji 70-ak članova koji su raspoređeni u dva plivačka programa, u školu plivanja i natjecateljsko plivanje, a nakon ponovnog dopuštanja organiziranog treniranja kreću i s novim programima, obukom za neplivače i aqua fitnessom pa će tako Orion u svom pogonu imati još jednu trenericu. „Riječ je o mladoj kolegici koja je završila fakultet i koja će preuzeti nove plivačke programe u našem plivačkom klubu”, izjavila je Pešec.

S nestrpljenjem su neki članovi Oriona dočekali ranije otvorenje bazena u Vukovaru pa su neki plivači, kako bi se što prije vratili u bazene, išli u Vukovar plivati i odraditi nekoliko treninga. „Pozdravljamo otvaranje bazena, ali isto tako čekamo dopuštenje od Stožera za organizirano treniranje”, zaključila je trenerica Maša kao i to da treniranje s trenerom i bez trenera nije isto. Dok se nešto ne promijeni, djeca će pokušati težim i skupljim putem prikupljati „minutažu” u bazenu kako bi što spremniji dočekali nastavak normalne plivačke sezone.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno