22 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Sutra na budicama prvo svibanjsko izdanje Vinkovačkog lista

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Grad se probudio s proljećem pa sve vrvi od terena i sugovornika. Uz njih, pripremili smo teme koje vežemo uz najave idućeg tjedna, a neće izostati ni bogat sportski prilog.

U prvom svibanjskom izdanju Vinkovačkog lista čitajte:

VINKOVCI PROMOTOR HRVATSKOG ZNANJA

U protekla dva tjedna u gradu je boravilo više od 700 učenika i mentora, ne računajući roditeljsku pratnju. Uz sudjelovanje na državnim natjecanjima, osnovno i srednjoškolci iz cijele Hrvatske upoznali su Vinkovce, sklopili nova prijateljstva i popunili sve raspoložive smještajne kapacitete podijelivši fotografije iz najstarijeg europskog grada na društvenim mrežama.

USUSRET 10. GODIŠNJICI RAZVOJNE AGENCIJE GRADA VINKOVACA

Najavljujemo Sajam EU projekata na Orionu, u utorak 9. svibnja povodom Dana Europe. Bespovratna europska sredstva predmet su interesa sve većeg broja građana odnosno udruga i ustanova kojima uspješno koordinira VIA, danas relevantan čimbenik pred kojim slijede novi izazovi.

32. OBLJETNICA MASAKRA U BOROVU SELU

Stariji se sjećaju muka i nevjerice nakon vijesti koja je 2. svibnja 1991. Vinkovce zavila u crno. Ne zaboravljamo! Od toga dana, Hrvatska više nije bila ista. Od 51 optuženog za pokolj u Borovu Selu, Vojni sud u Osijeku 1993. godine osudio je samo desetoricu, no zatvorske kazne ni oni nisu odslužili. Njihovih 12 imena stoga danas trebamo znati kao tablicu množenja, kada nas u snu probude.

5. SVIBNJA – MEĐUNARODNI DAN PRIMALJA

Sutra svoj Dan obilježavaju primalje. O prednostima, iskustvima i problemima poziva razgovaramo s Gordanom Kucljak, primaljom u vinkovačkoj bolnici i predsjednici Udruge Agape. Saznali smo i broj novorođenih bebica u Vinkovcima ove godine.

MIRNI PROSVJED 

Medicinsko i nemedicinsko osoblje priključuje se kolegama u Hrvatskoj i za sutra najavljuje prosvjed ispred bolnice. Što ih muči i što traže, najavljujemo u razgovoru sa sindikalistima.

IZBORI ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA I PREDSTAVNIKE NACIONALNIH MANJINA

U nedjelju Vinkovčani izlaze na birališta. Detaljno donosimo tehnikalije oko kvartovskih izbora uz popis birača po mjesnim odborima.

HNK CIBALIA U NEDJELJU SLAVI 104. ROĐENDAN 

Kako je rekao naš Antebiotik Godine prolaze, Cibalia ostaje…

Donosimo analizu nikada teže situacije u klubu u kontekstu ovogodišnje obljetnice.

Svi na stadion u subotu u 15 sati! Pobjeda protiv Solina bit će najljepši dar navijačima.

Do idućeg broja, želimo Vam ugodan tjedan pun dobrih emocija…Čitamo se!

 

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno