15 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Sutra najnovije izdanje Vinkovačkog lista

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Centar za forenzična ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ provedenim vještačenjem je utvrdio da je u bezalkoholnom piću, koju je prošle subote u kafiću u Rijeci popio 19-godišnjak, otkriveno sredstvo za pranje ili odmašćivanje, izvijestio je MUP. Kakav tjedan i koliko informacija i zabrinutosti iz dana u dan. U sutrašnjem broju Vinkovačkog lista provjerite kako građani komentiraju novonastalu situaciju:

JEDNA OSOBA ZATRAŽILA POMOĆ U VINKOVAČKOJ BOLNICI

Na policama trgovačkih lanaca u Vinkovcima od jučer nema najprodavanijeg pića. Policija javlja prijavljen jedan slučaj u vinkovačkoj bolnici, a nakon konzumacije gaziranog pića. Provjerili smo što o svemu misle Vinkovčani i jesu li zabrinuti? Kakva je situacija u bolnici i što na sve službeno kaže policija.

DAN VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

U subotu je blagdan sv. Martina biskupa kojeg Vukovarsko-srijemska županija slavi kao svog zaštitnika. Svečana sjednica Županijske skupštine s dodjelom priznanja zakazana je za sutra u Iloku, ovogodišnjem gradu domaćinu. Ovim putem, čestimo svim našim čitateljima Dan županije!

VEĆE PLAĆE OD NOVE GODINE

Grad Vinkovci, odriče se prireza, a stopa poreza na dohodak neće se povećati u novoj godini, potvrdilo Gradsko vijeće. Izračunali smo koliko je neto povećanje na jednu prosječnu plaću?!

14. STUDENOG – SVJETSKI DAN DIJABETESA


Gita ima sedam godina i herojski živi u suživotu sa šećernom bolesti. Njezina gušterača ne proizvodi inzulin, a o njemu je ovisna od 3. godine života. Za to vrijeme normalno pohađa školu, tečaj engleskog jezika, Glazbenu školu. Majka pravog Slatkiša naše priče, koristeći svoje iskustvo savjetuje Facebook grupu „Roditelji mladih dijabetičara”. Ovo dijete pomiče granice i tjera suze radosnice na oči. Upoznajte ju!

HPV – CJEPIVO KOJE SPAŠAVA ŽIVOT

U Hrvatskoj od raka grlića maternice godišnje oboli 300 žena, 100 ih umire. Glavni uzročnik je HPV odnosno Humani papiloma virus s više od 180 tipova. Prenosi se kožom odnosno sluznicom, a izaziva rak vrata maternice, rodnice, stidnice, usne šupljine, penisa i anusa. Sve veći broj mladih u Hrvatskoj odlučuje se za dobrovoljno i besplatno cijepljenje uz suglasnost roditelja, a najčešća pitanja roditelja i procijepljenost u Vukovarsko-srijemskoj županiji provjerili smo kod liječnice školske medicine dr. Kristine Milorad u županijskom Zavodu za javno zdravstvo.

PREDSTAVLJAMO

Je li paintball sport? Provjerili smo u sjajno osmišljenom i već dobro posjećenom Paintball klubu na Borincima. Procjenjuje se da ga u svijetu aktivno igra preko 15 milijuna, a na našem vinkovačkom poligonu podrazumijeva druženje uz roštilj i puno smijeha sa zabavom za cijeli jedan dan na otvorenom.

KRISTIAN SENČIĆ 

Predstavljamo perspektivnu košarkašku nadu Vinkovaca. Sa 17 godina nastupa za seniorsku momčad. S 50 poena na kontu u samo nekoliko utakmica, trenira za dva kluba, otkriva tko su mu idoli i planove za budućnost. Zaštitni znak na parketu su neobične dioptrijske naočale prilagođene sportu koji obožava.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno