2 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. prosinca 2023.

Sutra najnovije, praznično izdanje Vinkovačkog lista

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Uz čestitku našim čitateljima u povodu obilježavanja 5. kolovoza Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja stiže i prvo kolovoško izdanje Vinkovačkog lista.

ORKANSKO NEVRIJEME POHARALO SLAVONIJU

Donosimo razmjere štete, ali i duhom ne pokorenu priču Ivone Blažević iz Šiškovaca čija je obiteljska kuća ostala bez krova, ali sukulenti kojima se bavi, netaknuti su. Kako je priroda zaštitila prirodu. Interesantno, u arhivi Vinkovačkog lista iz 1972. godine pronašli smo članak o nezapamćenom nevremenu od kako su postojala mjerenja.

28. OBLJETNICA VOJNO-REDARSTVENE OPERACIJE OLUJA ’95.

Prvi put za medije, ekskluzivno za Vinkovački list ispovijest s Velebita uoči Oluje donosi Vinkovčanin Damir Ležaić pripadnik Specijalne policije Vinkovci, čovjek s impresivnim ratnim putom koji je sa svojim dečkima boravio ondje od ’92.

Vinkovci će Oluju obilježiti polaganjem vijenca za sve poginule hrvatske branitelje i civile kod spomenika Hrvatskim braniteljima na obali Bosuta, u subotu 5. kolovoza u 10 sati.

HRVATSKE ŠUME UŠP Vinkovci – DOBITNIK PRIZNANJA “GRB GRADA VINKOVACA”

Ovogodišnje laureate predstavljamo iz broja u broj, a otvaramo razgovorom s Krasnodarom Sabljićem, voditeljem vinkovačke podružnice. Ogromne štete s uništenih oko 850.000 metara prostornih drvne mase u olujnom nevremenu, zasjenile su ovogodišnje priznanje u povodu 150 godina organiziranog šumarstva na ovim prostorima.

JESENSKI UPISNI ROK

Za jesenski upisni rok ostalo slobodno 173 mjesta u vinkovačkim školama. Donosimo njihov pregled po školama. Zdravstvena zanimanja uz jedan razred više u cijelosti su popunjena kao i zanimanje Stolar u Drvodjelsko tehničkoj školi. Čini se kako učenici slijede preporuke o deficitarnosti zanimanja i potrebama tržišta rada.DVA SJAJA DUKATA

U pripremi 58. Vinkovačkih jeseni, istražujemo temu dukata u Šokadiji. Autentično iskustvo skrivenog obiteljskog imetka pod slavonskom crnicom i povratka u Nove Jankovce uz još zanimljivih crtica dijeli s čitateljima Vinkovačkog lista Ljubica Šporčić rođena Božić.

KULTURA

Kako je za turskog vremena bila mjesto za ispašu, kasnije i desakralizirana crkva sv. Ilije na Meraji donosimo u razgovoru s povjesničarom Danijelom Petkovićem iz Gradskog muzeja Vinkovci.

SPORT 

NAGLI RAST

O sve češćem proglemu naglog rasta, posebice kod adolescenata sportaša razgovarali smo s Adrianom Markanović, magistrom fizioterapije. Postoji jednostavan način stavljanja situacije pod kontrolu, no zašto je on sve rjeđi?! Savjeti za roditelje i trenere!

PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU TRAŽI BESPLATNE PREGLEDE ZA DJECU SPORTAŠE

Uskoro bi ovu problematiku trebao regulirati novi Pravilnik o zdravstvenim pregledima sportaša. Uz obvezan EKG, saznajemo što će još biti sastavni dio pregleda kako bi se izbjegle tragedije iznenadnih smrti na sportskim tereni

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno