9 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Sutra spektakl na Bosutu

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Bogat program obilježavanja stote godišnjice vinkovačke Cibalije, koji traje već nekoliko tjedana, nastavljen je večerašnjom svečanom akademijom, kojom prigodom se u dvorani Barun Trenk u Vinkovcima okupio veliki broj prijatelja i članova kluba. Ovom prilikom prikazan je dokumentarni film “Stoljeće je iza nas”, koji je nazočnima prikazao one najvažnije i najslavnije trenutke u povijesti Cibalije. Vinkovci će zbog svog stogodišnjaka i sutra biti u slavljeničkom raspoloženju, jer obilježavanju 100 godišnjice postojanja kluba priključili su se i vinkovački lađari, koji pripremaju spektakularan program na obali Bosuta, kod šetališta Dionizija Švagelja.

Kako saznajemo od prof. Stjepana Sertića u programu koji će započeti u prijepodnevnim satima defileom svih momčadi HNK Cibalia (početnici, pioniri, kadeti, juniori, seniori i veterani) sudjelovat će oko 700 sudionika.

U programu će sudjelovati tamburaški sastav KUD-a “Šumari”, vinkovačke mažoretkinje, a na Bosutu će uz lađare voziti gliseri, kao i motorni čamci uz budno oko članova Hrvatske gorske službe spašavanja Vukovarsko-srijemske županije. Profesor Sertić dodaje kako će u programu sudjelovati i oko 200 djece vinkovačkih dječjih vrtića koji se izvesti himnu Dinama Vinkovci, kao i pjesme posvećene Cibaliji “Što mi život nikad nije dao” i “Prva, zadnja i jedina”, a biti će upaljeno i 100 baklji. Sve bi trebalo kulminirati u 17:30 sati, na utakmici posljednjega kola ovogodišnjeg izdanja 3. HNL Istok, kada Cibalia u susjedskom derbiju dočekuje Bedem. Bit će to odlična prilika za rođendansko slavlje i proslavu naslova prvaka.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno