22 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

Sutrašnje izdanje Vinkovačkog lista najavljuje blagdan Velike Gospe

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Uoči blagdana Velike Gospe sutra je na kioscima i ostalim prodajnim mjestima najnovije izdanje Vinkovačkog lista. Pripremili smo mali vodič kroz ilačko svetište s rasporedom bogoslužja i ispovjedi te niz ostalih zanimljivosti i korisnih informacija iz života grada i okolice:

VELIKA GOSPA

Uznesenje Blažene Djevice Marije na nebo, Velika Gospa, jedna je od najljepših i najvećih marijanskih svetkovina. Toga dana Blaženoj Djevici Mariji utječu se u njezinim svetištima brojni hodočasnici. U Vukovarsko-srijemskoj županiji nekoliko je takvih svetišta i sva su omiljena, a među njima u vinkovačkom kraju najposjećenije Svetište Gospe Ilačke „Gospina Vodica”. Raspored misnih slavlja uoči i na samu svetkovinu najavljujemo u razgovoru s vlč. Vedranom Bilićem, župnim upraviteljem Župe sv. Jakova, apostola u Ilači. O čudotvornosti svetišta donosimo u zapisu Iz Arhive Vinkovačkog lista na posljednoj stranici novina.

58. VINKOVAČKE JESENI

Pred vratima ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni u ovom broju donosimo program manifestacije tijekom deset dana trajanja od 8. do 17. rujna, a po priču o dukatima u Šokadiji odvezli smo se do Rokovaca i kazivačica Kate Nikolić i Janje Kulovnjak koje su na specifičnoj šokačkoj ekavici razotkrile javnosti intrigantne načine, ali legalnog stjecanja dukata.

Traže se volonteri za rad s djecom u Dvorištu ideja!

AMBROZIJA

Ovaj vikend peludni kalendar najavljuje vrhunac cvatnje alergenog korova ambrozije. Kako si pomoći i na što obratiti pozornost savjetuje vinkovačka liječnica pulmolog dr. Maja Šalov.

VODOSTAJI 

Kakva je situacija na toku Save i imali li straha od poplava, razgovaramo s voditeljem VGI-e za mali sliv Biđ-Bosut Ivanom Derešom.

SEZONA GRIJANJA

Svratili smo do vinkovačke tržnice na kojoj je iz dana u dan parkirano sve više kamiončića s ponudom ogrjevnog drveta. Istražili smo ponudu i cijene. Potražnja je kažu trgovci nešto veća zbog straha od poskupljenja plina.

ANDRIJAŠEVCI

Općina i ove godine rješava svojim osnovnoškolcima radne bilježnice, a najavljuju i nova dva kilometra biciklističkih staza te više od 1000 sadnica mladog drveća. Detaljnije pročitajte iz razgovora s načelnikom Antom Rajkovićem.

JARMINA

Najavljujemo 3. humanitarni turnir “Jarmina za Tina”. Prijave za nadmetanja u malom nogometu i odbojci traju do utorka kada će se prikupljati novčana sredstva za inozemno liječenje dječaka Tina Brankovića koji boluje od atrogripoze.

PREDSTAVLJAMO 

SOS mama, zanimanje koje je životni poziv. Upoznajte našu zamjensku mamu koja je svoj život podredila djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi u SOS selu Ladimirevci.

SPORT

U novim dresovima HNK Cibalia Vinkovci traži prvu pobjedu na startu sezonu protiv Croatije Zmijavci u subotu, u Vinkovcima s početkom u 17:30.

Ne propustite! Vaterpolo Divlja liga na Banji također u subotu.

 

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno