10 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Sve je spremno za ovogodišnje izdanje vinkovačkog polumaratona

Više od autora

- vl promo-

Nakon uspješne proljetne trilogije, natjecatelje u Vinkovcima očekuje vinkovački polumaraton. To je jedna od utrka na kojima se ruše osobni rekordi te se uživa u svakom trenutku nezaboravnog iskustva. Program je vrlo bogat, a sastoji se od ukupno četiri dijela, odnosno samog polumaratona te štafete 3×7 kilometara, utrke grada, kao i dječje utrke.

„Prijavljeno je oko 400 sudionika. Odaziv za utrku je velik, a možemo reći kako je ona i međunarodnog karaktera, s obzirom na to da nam dolaze natjecatelji iz Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije”, istaknuo je Josip Romić, zamjenik gradonačelnika grada Vinkovaca.

Glavni organizatori cjelokupnoga događaja su je In_Spector Fitness u suradnji s Institutom za unapređenje kvalitete života, Sportskom udrugom građana FCT te Turističkom zajednicom grada Vinkovaca.

FOTO: Vinkovci HALF marathon

„Ova utrka značajno pridonosi razvoju sporta u našem gradu, naročito za trkački sport. Iza nas je uspješna trilogija koja je bila odlično prihvaćena od građana i posjetitelja. Možemo najaviti ovaj polumaraton koji je pridonijelo razvoju trkačkog sporta. S tim promoviramo grad i turistički potencijal, jer na taj način razvijamo urbani sport, ali isto tako možemo uživati kroz utrku ulicama najstarijeg grada u Europi”, rekao je Romić.Start utrke planiran je na Trgu dr. Franje Tuđmana u 16 sati, a trčat će se kroz pješačku zonu, kroz blok Vladimira Nazora, do autobusnog kolodvora, pa se preko Banje ponovno vraća na početak. Krug iznosi 7 kilometara, a natjecatelji će otrčati 3 takva kruga. S dječjom utrkom otvorit će se program u 15 sati, a ona iznosi 800 metara. Štafeta se trči 3×7 kilometara, a utrka građana iznosi 7 kilometara staze.

„Trčanje je možda najzahvalniji sport za krenuti, treba vam dobra volja i par tenisica. Polako treba krenuti u šetnjice i lagano trčanje, a vinkovačke utrke su idealne za rušenje osobnih rekorda, sve je ravno, nema stepenica, nekih uzbrdica i slično. Prijavite se i dajte sve od sebe”, dodao je Romić

Tijekom održavanja ovog događaja, posebno se moli građane Vinkovaca na strpljenje te da poštuju specifična prometna pravila i policiju tijekom utrke, a dio grada u kojima se održava utrka bit će zatvoreni za promet. „Utrka je posvećena punk rock sceni, stoga će majica i medalje biti izrađene u tom motivu. To je bio žanr koji je bio popularan 70-tih i 80-tih godina prošlog stoljeća. Stoga, dođite, trčite, imat ćete lijepu uspomenu, a ja se želim zahvaliti Sportskoj udruzi građana FCT, Udruzi građana za promicanje zdravog života i teretani In_Spector”, rekao je zamjenik gradonačelnika.

FOTO: Vinkovci HALF marathon

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno