15 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Svinjogojci odustali od najavljene blokade, idu na sastanak s ministricom

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Poslije sedam dana prosvjeda poljoprivrednika, koji su blokirali dio prometnica u tri slavonske županije, nezadovoljni svinjogojci ipak su odgodili za danas najavljenu blokadu, piše Večernji list.

Potvrdio je to i predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela Tomislav Pokrovac rekavši kako je dogovoren sastanak s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković.

“Imat ćemo sastanak s ministricom poljoprivrede, ali još uvijek točnu lokaciju i vrijeme ne znamo. Zbog toga odgađamo blokadu, Stožer se složio s tim. Nije samo pitanje afričke svinjske kuge nego su tu i cijene ratarskih proizvoda, žitarica, cijena svinja… Točke su nam se jučer poklopile, idemo prema plusu, idemo naprijed. Čekamo sastanak, blokade zasad neće biti. Ako dođe do sastanka i ako riješimo nešto, naši seljaci će biti obaviješteni, imat ćemo sastanak Stožera i odlučiti hoćemo li prihvatiti. Ako se ne slažemo, prosvjed ide dalje“, poručio je Pokrovac.


Dodao je i kako idu na sastanak i da žele biti partneri, ali i da ne žele nikakve mjere na štetu Slavonije. Postavio je pitanje zašto se donose zone zabrane kada se afrička svinjska kuga nije pojavila u cijeloj županiji kao i zašto je cijela Vukovarsko – srijemska županija u karanteni.

Poljoprivrednicima, dodaje, nije u cilju raditi probleme, bili su korektni i samo tražili ono što im pripada.

“Ako nekome to smeta, neka ide u Njemačku, Irsku… Dozvolimo nakon svega ovog da se hrvatska sela resetiraju i krenu ispočetka, kao da kuge nije bilo. Ova vrijeđanja Vlade i Ministarstva nisu dobra. Zahvaljujem ovim putom ministru Ivanu Anušiću koji nas je svaki put podržao kao seljake. Mislim da je ministrica ovo odavno trebala odraditi, doći među ljude. Da je to napravila, imala bi puno bolji uvid u problematiku”, rekao je.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno