5. Festival VukovART, pod sloganom “Uplovi u luku umjetnosti”, gradu će do sredine lipnja donijeti pet novih umjetničkih djela, a dodatnih pet bit će osigurano projektom “Panona net”. Nakon festivala vukovarska galerija na otvorenom imat će ukupno 33 djela, piše Glas Slavonije.

VukovArt – Art Harbour

Urbani festival svrstava Vukovar u pionire street art umjetnosti, a njegova dodana vrijednost je što iz godine u godinu mijenja vizualni identitet grada. Istovremeno, nedvojbeno je riječ o novom turističkom adutu.

Ovogodišnji VukovART puno je veći, a s obzirom na to da se odvija u vrijeme korone, njegova je organizacija zahtjevna i komplicirana pa se umjetnici vraćaju slikanju na zemlji.

Dolaze iz cijele Europe, čak i Rusije. Kada je o motivima riječ, oni su ostavljeni na izbor samim autorima.

VukovArt – Art Harbour

Vukovarska gradska četvrt Borovo naselje s najviše je lokacija na kojima će nastajati nova djela, a organizatori navode kako, premda su ograničeni određenim brojem zidova i površina, imaju mogućnost disperzivnosti, posebice zbog posjetitelja Vukovara, koji obilaskom svih lokacija s umjetničkim djelima zapravo imaju mogućnost upoznati cijeli grad, što galeriji na otvorenom daje dodatno značenje. U sklopu Festivala, 3. lipnja nastupit će Mia Dimšić na platou ispred Radničkog doma, a na istom mjestu dva dana poslije koncert će održati grupa Vatra.

„U svibnju počinjemo program međunarodne panel-diskusije “Street Art u Europi”, dolaze nam kolege iz Poljske, Slovenije i Nizozemske. Dovodimo i tri zabavna putopisna predavanja, za koja su zaduženi Dušan Bućan, Robert Knjaz i Ribafish, čime želimo obogatiti cijeli program. Treći Vukovar Halfmarathon na rasporedu je 29. svibnja”, najavljuju iz promocije festivala naglasivši kako za VukovArt vode kontinuirane kampanje cijele godine, a ne samo u vrijeme održavanja festivala.

Različite objave na društvenim mrežama vidjelo je više od sedam milijuna ljudi, s tim što su organizatori posvećeni međunarodnoj promociji festivala, odnosno gostovanju u inozemnim medijima.

VukovArt – Art Harbour