Danas, 13. veljače se obilježava Svjetski dan radija.

Obilježava se kao spomen na dan kada je UN počeo s emitiranjem radija, 13. veljače 1946. godine, s porukom “Ovo su Ujedinjeni narodi. Obraćamo se ljudima svijeta”. Radio Zagreb je već 1926. počeo s emitiranjem, no Svjetski dan radija obilježava se tek od 2012. Emitiranje Radio Zagreba je započelo samo jednim programom koji se mogao slušati u Zagrebu i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Ovogodišnja tema Svjetskoga dana radija je “Dijalog, tolerancija i mir”. Taj je moto zapravo definicija onoga što radiopostaje i rade, a to je informiranje, educiranje i povezivanje slušatelja.
Cilj Svjetskog dana radija je podizanje svijesti u javnosti i medijima o samoj vrijednosti radija, poboljšanju međunarodne suradnje te osiguranja pristupa informacijama putem radija. Inicijativa se temelji na popularnosti i uspjehu radija koji i danas, sve bliži svom stotom rođendanu, ima nezamjenjivo mjesto u ljudskoj svakodnevici.

Naš radio prošle godine proslavio je okruglih 60 godina, a s radom  je započeo davne 1958. godine. Ovaj šezdesetjednogodišnjak prošle godine uz veliki rođendan doživio je i svoje veliki promjene i modernizacije studija, ali i preokret u glazbenom smislu, a prema posljednjim istraživanjima najslušaniji smo radio u našoj županiji. Moderniji i novi dizajn logotipa vrlo dobro je prihvaćen na društvenim mrežama.

Emitiranje programa počelo je na 226,4 mHz. Program je emitiran svaki dan od 15 do 17 sati, a nedjeljom od 8 do 12 sati. Od 6. lipnja 1988. godine Radiopostaja Vinkovci emitira program na 90,2 mHz, a od početna tri sata danas se program emitira od 0 do 24 sata. Danas nas možete pratiti i putem live streama na brojnim aplikacijama ali i na našoj internet stranici  http://novosti.hr/uzivo/