4 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. prosinca 2022.

Svjetski dan učitelja obilježen u Andrijaševcima

Više od autora

- vl promo-Svjetski dan učitelja obilježen je danas u Andrijaševcima gdje za ravnatelje svih srednjih i osnovnih škola, sa područja naše županije, upriličen svečani prijem u Lovačkom domu. Učitelje je tom prigodom pozdravio župan Vukovarsko-srijemske županije, Damir Dekanić.

“Današnji dan posvećujemo svim učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima, profesorima i ravnateljima, a zapravo bi svaki dan trebao biti posvećen upravo njima, jer oni su ti koji svojim znanjem i iskustvom, iz generacije u generaciju odgajaju našu djecu, upoznaju ih sa životnim vrijednosti i pomažu im odrasti u hrabre, pametne i dobre osobe”, rekao je tom prigodom župan Dekanić.

Stoga, kaže, koristi ovu priliku da od srca čestita svima onima koji su se odlučili za ovaj plemeniti poziv i zahvali se što cijeli obrazovni sustav činite sigurnim, kvalitetnim i prepoznatljivim. “Vukovarsko-srijemska županija i dalje će nastaviti raditi na podizanju životnog standarda i društvenog ugleda vaše profesije, a posebno poboljšanju uvjeta u kojima radite”, poručio je Dekanić učiteljima.

A njihov dan učiteljima je čestitala i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti, Jadranka Mustapić Karlić. “Dan učitelja obilježava se od 1994. godine, kada je UNESCO donio odluku o njegovom proglašenju, u više od sto zemlja svijeta”, rekla je J. Mustapić Karlić. Dodala je kako je za obavljanje učiteljskog poziva iznad svega potrebno puno ljubavi i entuzijazma, jer rad s učenicima zahtijeva cjeloživotno učenje. “Svi izazovi, sve reforme i sve promjene koje nam dolaze ćete provoditi vi, učitelji, u radu s učenicima, pa o vašem radu ovisi i sam uspjeh tih reformi”, istaknula je J. Mustapić Karlić. Poručila je i kako se nada da će zahvaljujući trudu i radu učitelja sve te reforme biti na zadovoljstvo kako učenika tako i roditelja. “Učiteljima kojima uvijek najvažniji osmijeh na licu djeteta želim još jednom puno uspjeha, zdravlja i sreće u budućem radu”, poručila je.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno