7 C
Vinkovci
Srijeda, 5. listopada 2022.

Svjetski uspjeh Eve Blažević

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U nedjelju, 10. veljače, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima započele su IWAS Svjetske igre na kojima brojni sportaši s amputacijama, niskim rastom, u invalidskim kolicima i s cerebralnom paralizom pokazuju svoja zavidna sportska umijeća. Hrvatsku predstavlja čak 6 sportaša, a među njima je i Eva Blažević, članica Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci.

Prvi dojmovi su bili pozitivni. Negativnosti od početka nije bilo, a u vinkovačkom klubu nadali su se kako će biti bolji nego prošle godine. “Odlični prošlogodišnji rezultati, državni rekord Eve u bacanju koplja, veliki trud i rad našeg trenera Petra, urodilo je plodom i pozivom izbornika za nastup u UAE. Veliko je ovo priznanje za uloženi trud naših članova i trenera, ali i veliko priznanje našem klubu”, rekao je prije puta Dalibor Pavić, predsjednik AKOSI Vinkovci.

Natjecanje je okupilo oko 1500 atletičara iz cijeloga svijeta, a osim Eve, Hrvatsku su predstavljali i Ana Gradečak, Matija Sloup, Ivan Katanušić, Vladimir Gašpar i Matej Karčmačik. S nastupima su počeli 12. veljače, a do sada su osvojili čak 2 zlata, srebro i broncu, a postavili su i 2 nova državna rekorda.

Eva Blažević nastupila je u kategoriji F56, u disciplinama bacanja diska (1kg) i koplja (600g). S natjecanjem je Eva krenula tek jučer, a Vinkovce i cijelu Hrvatsku učinila je ponosnima! Najprije je osvojila 6. mjesto u u bacanju diska s novim osobnim rekordom od 12,90 metara, a potom zauzela 5. mjesto u disciplini bacanja koplja, bacivši osobni i novi državni rekord od 13,2 metra. Veliki je to uspjeh za našu atletičarku, ali i velika motivacija za daljnji napredak kojega, ne sumnjamo, neće nedostajati.

Bravo Eva!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno