Iz Hound Gawd! Recordsa saznajemo kako je najavljen izlazak debitanskog ostvarenja talijanskog banda J.D. Hangover. Ono će se u trgovinama pojaviti 11. siječnja 2019. godine. 

J.D. Hangover je dvojac kojega čine Stiv Cantarelli i Roberto Villa koji dolaze iz različitih miljea (i svjetonazora). Robertj je izgradio analogni studio L’Amor Mio Non Muore. Stiv je u svojoj sobi slušao Alana Vegu i Lightnin’ Hopkinsa,  svirao svoj elektronski bubanj i sve to bilježio na 72-kanalnom Roland TR77. Shvativši da obojica imaju nešto što bi drugome moglo koristiti, željeli su razmijeniti i ujediniti iskustva …

“Željeli smo stvoriti istu atmosferu jedne sobi sa svom opremom igrajući se njome uživo. Stavili smo 50-inčni RCA mikrofon među nas i cijevna pojačala koje smo koristili za pojačavanje instrumenata i elektronskog bubnja. Taj mikrofon snimio je sve što se u toj prostoriji moglo čuti, reverbe, zvukove, premještanje stolica… Dodali smo mu zvuk gitare i orgulja i to je bilo to.”


Pjesma “Barrellhouse Queen” otvara album i započinje hipnotizirajućim bubnjem koji zvuči poput metronoma, uz izobličeni zvuk slide gitare. Potpuno atipična blues-rock pjesma. “Mr.Williamson” daje nešto tradicionalniju atmosferu bluesa, zajedno s hladnim orguljama koje ga zatvaraju. Lirski je to druga priča.

Ovaj EP donosi 6 pjesama koje se se kreću od obrada klasičnog bluesa uz disonancu, buku i atonalnost tzv. newyorške no-wave scene.

Svirali su nekoliko koncerata diljem Europe s zajedno s kultnim bandovima poput Boss Hog, The Scientists, Public Image Ltd. ili Alejandroa Escovedoa. Rezultat svega je EP “J.D. Hangover” koji će od 19. siječnja iduće godine biti dostupan digitalno i na vinilu