33 C
Vinkovci
Petak, 1. srpnja 2022.

Terenska vježba Andrijaševci 2022.

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U Andrijaševcima je danas održana velika terenska vježba zaštite i spašavanja učenika i djelatnika Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić iz školske zgrade zahvaćene požarom.

U požaru koji je izbio u osnovnoj školi u Andrijaševcima spašavanje učenika i djelatnika, koji su ostali blokirani na prvom katu škole, proveli su Javna vatrogasna postrojba Vinkovci i Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Vinkovci, a trijažu i prvu medicinsku pomoć ozlijeđenima pružile su ekipe županijskog Zavoda za hitnu medicinu i vinkovačkog Crvenog križa. Kontrolu prilaza lokaciji proveli su djelatnici Policijske postaje Vinkovci.

Sve to bio je dio velike terenske vježbe „Andrijaševci 2022.” u kojoj su vrlo disciplinirano i zainteresirano sudjelovali osnovnoškolci, kao i djelatnici, koji su i započeli evakuaciju te na kraju i sudjelovali u vježbi gašenja početnog požara. Vjerujemo i nadamo se kako se ovakve situacije neće dogoditi, ali je važno biti spreman u slučaju potrebe, istaknuo je ovom prilikom načelnik općine Andrijaševci Ante Rajković.

„Ova vježba je dobar primjer da vidimo na koji način djeluju službe u hitnim situacijama kako bi posljedice bile što manje ukoliko bi došlo do nekog nemilog događaja. Danas smo bili svjedoci da su sve službe dobro pripremljene, da imaju dobru opremu i da djeluju vrlo sinkronizirano”, kazao je Rajković.

Kao i sve ostale sastavnice sustava civilne zaštite svoju uvježbanost i spremnost i ovaj put pokazao je i Interventni tim za djelovanje u katastrofama Crvenog križa Vinkovci. „Ocjenjujemo vježbu izuzetno uspjelom. Sve sastavnice sustava civilne zaštite su pokazale na djelu sve ono za što se pripremali za postupanje u izvanrednim situacijama. To je ovom prilikom pokazano i učenicima i djelatnicima osnovne škole ovdje u Andrijaševcima, koji su mogli vidjeti kako treba postupiti u slučaju požara u školi”, istaknuo je Branko Tomić, ravnatelj GDCK Vinkovci.

Između ostalih, redoviti sudionik vježbi civilne zaštite su i članovi HGSS-a. „HGSS je dobro opremljen. Doista imamo dobar i vozni park i svu specijalističku opremu, a ovo su prilike da se uvježbavamo i mi smo često na ovakvim vježbama civilne zaštite, barem dva puta mjesečno”, istaknuo je Zlatko Becić, pročelnik Stanice Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno