Prošli mjesec smo slušali njihov singl “MAH”, a danas ovaj duo ide dalje! Svoj povratak na scenu još jednom potvrđuju, ovaj put singlom Got To Keep On. To nije sve – predstavljeni su i detalji izlaska njihovog devetog studijskog albuma “No Geography”!

The Chemical Brothers zaista se vraćaju u velikom stilu. Prvo smo imali priliku slušati eksplozivni „Free Yourself“ kojeg je pratio jednako snažan singl “MAH”, a sve zaokružuju sasvim novim “Got To Keep On”. Najnovijim singlom duo je najavio i svoj album – “No Geography” koji će javnosti biti predstavljen 12. travnja!

Snimanje albuma uvijek sa sobom donosi neke zanimljive priče, a članovi Tom Rowlands i Ed Simons posebno su se potrudili oko novog albuma. Tijekom snimanja duo je zaustavio proces i to kako bi napravili studio unutar studija – sićušnu improviziranu sobu u kojoj je bio onaj komplet opreme koji su prethodno koristili za snimanje prva dva albuma. Ista ta oprema zadnjih dvadeset godina je skupljala prašinu na Tomovom tavanu, a takav eksperimentalni prostor ponudio im je slobodu da stvore glazbu na način koji nisu koristili godinama.

Njihov osmi album, “Born in the Echoes”, objavljen je  2015. godine, te je ujedno i njihovo šesto izdanje koje je dospjelo na prvo mjesto najslušanijih albuma u Ujedinjenom Kraljevstvu. Time su postali prvi dance sastav koji je postigao takav uspjeh. The Chemical Brothers okupili su se prije skoro tri desetljeća u Manchesteru. Proslavili su se hitovima kao što su “Galvanize”, “Go” i “Hey Boy, Hey Girl” koji su na streaming servisima preslušani više od 120 milijuna puta. Glazbeni mediji njihove nastupe redovito opisuju kao audiovizualne spektakle koji se ne smiju propustiti. Do danas su prodali više od 12 milijuna albuma i osvojili četiri nagrade Grammy.