23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

The Karambol i „pretpromocija” drugog albuma u 26. Mikrofoniji

Više od autora

- vl promo-

26. Mikrofonija u ozračju benda The Karambol i njihovog novog albuma „Nakon svega” čiju promociju očekujemo 14. rujna u clubu Vanilla u Vinkovcima.

Na samom početku emisije osvrnuli smo se 40-tak godina unatrag, točnije od 1979. kada je osnovan ovaj jedinstveni bend. Brojni glazbenici su gradili The Karambol, ali početke pamti Vladimir Bakarić. „Bili smo klinci s 12-13 godina. U to vrijeme je bio moderan taj THE u nazivu, pa zato The Karambol, a i kako bi se znalo da se radi o bendu. Tri dečka iz razreda koji su u društvu svirali i učili svirati. Imali smo sreće što nam je blizak bio pokojni Marin Pokrovac, a on je tada bio već ozbiljan gitarist”, započeo je priču frontmen Bakarić. Današnji sastav The Karambola čine pjevač Vladimir Bakarić, ritam gitarist Miroslav Fuzy, solo gitarist Krešimir Janošić, bubnjar Matija Bajtal, basist Slaven Nuhanović, klavijaturist Mario Dragičević te Petra Marković kao prateći vokal.


Za 26. Mikrofoniju možemo reći kako je pretpromocija novog albuma jer uz pjesme koje puštamo na 90,2, mogli smo čuti i ono što se nalazi na albumu. Pjesme „Budi svoj” usmjerila je emisiju ka glazbenom dijelu. „Pjesma je nastala jedno jutro uz kavu”, kroz smijeh će Fuzy, autor većine tekstova, napominjući da je pjesmu napisao u svega par minuta.

Pozitivna atmosfera uvijek je u bendu, a kako je jedinoj ženskoj osobi u društvu pitali smo Petru. „Paze me i maze već 4 godine. Lijepo komuniciramo i surađujemo”, prokomentirala je. Na albumu se nalazi 11 pjesama uz goste Branimira Jovanovca – Banija, Darka Jakuša – Jaleta, Daneta Perišića i Kalija Živkovića, a za ostala iznenađenja koja pripremaju pozivaju 14. rujna u Vanilla club.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno