12 C
Vinkovci
Subota, 30. rujna 2023.

The Rolling Stones – Blue And Lonesome (2016.)

Više od autora

- vl promo-

PrintLegendarni rockeri The Rolling Stones danas su objavili iščekivano studijsko izdanje ‘Blue And Lonesome’. Novo izdanje najavljeno je pjesmama ‘Just Your Fool’, ‘Hate To See You Go’ te ‘Ride ‘Em On Down’.

Novim izdanjem rockeri su se vratili blues korijenima, a producent Don Was rekao je kako je album sniman uživo, a zanimljiva je činjenica da su ga snimili u svega par dana – ‘Izdanje je snimano tri dana s glazbenicima poredanim u krug oko mikrofona. Zvuči veoma sirovo i autentično. Uhvatili smo bit onog što bend jest.

‘Blue And Lonesome’ za bend je prvi album u zadnjih jedanaest godina, a nasljeđuje izrazito uspješan album ‘A Bigger Bang’, iz 2005. godine. Novo izdanje snimano je u londonskom British Grove Studiu, nedaleko od Richmonda i Eel Pie Islanda, gdje su Stonesi započeli karijeru kao mladi blues bend.

Mick Jagger (vokal), Keith Richards (gitara), Charlie Watts (bubnjevi), i Ronnie Wood (gitara) udružili su snage s dugogodišnjim suradnicima Darrylom Jonesom (bass), Chuckom Leavellom (klavijature) i Mattom Cliffordom (klavijature), a na dvije od 12 pjesama (Everybody Knows About My Good Thing i ‘I Can’t Quit You Baby’), koliko ih se nalazi na albumu, pridružio im se i Eric Clapton, koji je u susjednom studiju snimao vlastiti album.

‘Blue And Lonesome’ vraća bend u rane dane kada su svirali pjesme izvođača kao što su Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter i Howlin’ Wolf, čije se obrade pjesama nalaze na izdanju.

Novo studijsko izdanje ‘Blue & Lonesome’ hrvatskoj je publici dostupno u digitalnom obliku.

mat_the-rolling-stones_blue-and-lonesome_ST

Popis pjesama: Just Your Fool / Commit A Crime / Blue And Lonesome / All Of Your Love / I Gotta Go / Everybody Knows About My Good Thing / Ride ‘Em On Down / Hate To See You Go / Hoo Doo Blues / Little Rain / Just Like I Treat You / I Can’t Quit You Baby.

Izdavač: Polydor / Universal Music, 2016.

THE ROLLING STONES: RIDE ‘EM ON DOWN [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno