18 C
Vinkovci
Utorak, 6. lipnja 2023.

Tinova majka Vita: Sustav je priznao grešku!

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Samo dan i pol nakon što smo na našem portalu novosti.hr objavili kako je pred obitelji Branković nova utrka s preprekama u borbi s Tinovom artrogripozom, razvidno i sustavom, a kolege iz RTL Danas, sinoć se uživo javili iz njihova obiteljskog doma u Vinkovcima, već jutros stižu kud i kamo bolje vijesti.

Sustav priznaje da je pogriješio!!!

Majka Vita, telefonski nas je obavijestila kako je prva mala pobjeda stigla u vidu informacije od kolega iz osječkog dopisništva RTL-a koji su spomenutom područnom uredu Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u Vukovaru proslijedili upit. Preusmjereni su Zagrebu, a središnjica kaže otprilike ovako: ‘preuzeli smo dokumentaciju i uvidom ustanovili da smo pogriješili’, prenosi Tinova majka uz komentar ‘Skakala sam jutros po kući od sreće!!!’.

Podsjetimo, muke po hrvatskoj administraciji stigle su u poštanski sandučić Brankovića u obliku Nalaza i mišljenja vještačenja o postotku tjelesnog oštećenja za koje stoji da je 0%, iako ga je, apsurdno, isti Zavod ranije prošle godine izvještačio, privremeno, na IV. stupanj invaliditeta.


Postupak je, prema Vitinoj pretpostavki, sljedeći: čekaju Rješenje za ovih 0% na koje će uložiti Žalbu, što je majka odmah i najavila, a potom slijedi, izvjesno je, ponovno vještačenje.

I to je već puno i brzo, kaže sretna majka, no tragično je da odluke struke mora preispitivati javnost, posebice kada je riječ o bolesnoj djeci, poručuje.

Nastavak Tinove borbe pratimo večeras od 19 sati u RTL-u Danas, uz, nadamo se, sretan ishod  i relevantne sugovornike koji će dati konkretne odgovore i ponuditi ispriku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno