20 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Tjedan mozga u Zdravstvenoj i veterinarskoj školi

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga i Znanstveni centar izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 11. do 17. ožujka, 18. put u Hrvatskoj organiziraju Tjedan mozga, kampanju u svijetu poznatu kao Brain Awareness Week. Organizaciji su se pridružile sastavnice Sveučilišta u Splitu, Osijeku i Rijeci te članovi Hrvatskog društva za neuroznanost u tim sveučilišnim središtima, a na aktivnosti su pozvani i svi ostali koji se žele uključiti.

A Tjedan mozga prvi put odlučila je obilježiti i Zdravstvena i veterinarska škola dr. Andrije Štampara u Vinkovcima. Tako su za danas učenici ove škole, uz pomoć mentora, priredili predavanja koja su održali svojim školskim kolegama. Bili su to: Iva Jerković i Karolina Vukšić, mentor Ivana Tančik, Vanesa Zetaković i Nada Kliska, mentor Dubravka Keser te Larisa Drobić i Andrija Filipović, mentor Mirna Jozinović. Prezentirane su zanimljive teme: Dodir i bol, Normalan pokret te Utjecaj tjelovježbe na raspoloženje. Također, predavanje je održala i psihologinja Josipa Krnić, koja je govorila na temu Lateralizacija mozga.


Uz današnja predavanja, istaknula je Dubravka Keser, stručni učitelj fizioterapije, u okviru obilježavanja Tjedna mozga bit će održane i radionice u stalnim radilištima škole. Tako će radionice biti održane u Domu za starije i nemoćne osobe Vinkovci te u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci kao i s MS timom Hrvatska.

“Mogu reći da imamo zaista odlične učenike koji su bili zainteresirani kada im je predloženo da se uključe, a ono što je nas ponukalo da obilježimo Tjedan mozga su istraživanja mozga koja se kontinuirano provode. Mozak je zaista jedan čudesan organ o kojemu se može neprestano raspravljati, a naši učenici su uvijek tu za aktivnosti. Oni su sami odabirali teme uz pomoć mentora, a tražili smo zajedno ono što bi bilo prikladno njihovoj dobi”, istaknula je Dubravka Keser.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno