Ostalo je još samo nekoliko mjeseci do premijere “Avengers: Endgame”, kojim će biti stavljena točka na prve tri “faze” Marvelovog univerzuma i započeto “novo poglavlje” ove priče!

U prethodnom filmu “Osvetnici: Rat beskonačnosti” zli Thanos zbrisao je s lica Zemlje polovinu njenog stanovništva, uključujući i brojne superheroje, pa su gledatelji širom svjeta ostali šokirani mogućnošću da i njihovi junaci “budu smrtni”. U novom filmu preživjeli superheroji okupljaju se i smišljaju plan kako da se suprotstave najvećoj prijetnji koja se ikad nadvila nad čovječanstvom, ali nitko nije siguran – i tko je zapravo preživio?

Surova istina, ili ne, moramo je prihvatiti – a već sada znamo da će nas, na ovaj ili onaj način, zauvijek napustiti neki od omiljenih superheroja! Producenti, naravno, brižljivo skrivaju informaciju o tome da li će se zaista sudbina tako surovo poigrati s brojnim fanovima ove franšize, ali gotovo je izvjesno da će nas u novom filmu napustiti bar jedan od “Osvetnika”. I tko će to biti?

Ono što se sa sigurnošću može potvrditi jest činjenica da s ovim četvrtim filmom franšize, obaveze iz ugovora završavaju za Chrisa Evansa (Kapetan America) i Chrisa Hemswortha (Thora), a po svemu sudeći, mada to nije još zvanično – i Robert Downey Jr (Tony Stark/Iron Man)!

Naravno, ovo ne mora značiti da će baš sva trojica i poginuti u “Avengers: Endgame”, ali je više nego dovoljno da se započne sa špekulacijama koje uveliko plaše fanove. U Hollywvoodu postoje zagovornici teorije da će franšizi zaista potreban “novi početak”, a s obzirom da je, recimo, Robert Downey Jr “u cijeloj priči” još tamo od 2008. godine i Iron Man – opasnost se nadvila! Ili, nije???

A, dok ne stigne velika odgonetka na ovo pitanje, evo i zvaničnog castinga novog filma! Sudjeluju: Robert Downey Jr. (Iron Man), Chris Evans (Captain America), Mark Ruffalo (Hulk), Chris Hemsworth (Thor), Scarlett Johansson (Black Widow), Jeremy Renner (Hawkeye), Josh Brolin (Thanos), Brie Larson (Captain Marvel), Paul Rudd (Scott Lang), Don Cheadle (War Machine), Karen Gillan (Nebula), Chadwick Boseman (Black Panther), Tom Holland (Spider-Man), Sebastian Stan (Winter Soldier), Anthony Mackie (Falcon), Paul Bettany (Vision), Elizabeth Olsen (Scarlet Witch), Benedict Cumberbatch (Doctor Strange), Benedict Wong (Wong), Chris Pratt (Star-Lord), Zoe Saldana (Gamora), Dave Bautista (Drax), Bradley Cooper (Rocket), Vin Diesel (Groot), Pom Klementieff (Mantis), Tom Hiddleston (Loki), Gwyneth Paltrow (Pepper Potts), Evangeline Lilly (The Wasp), Letitia Wright (Shuri), Jon Favreau (Happy Hogan), Tilda Swinton (The Ancient One), Frank Grillo (Crossbones), a tu su i Hiroyuki Sanada (The Wolverine) Katherine Langford (13 Reasons Why).