17 C
Vinkovci
Srijeda, 29. svibnja 2024.

Tko je novi predsjednik? Mustapić ranije pobijedio rak testisa, a najavljuje konsolidaciju Cibalije

Više od autora

- vl promo-

Navijači i simpatizeri HNK Cibalia Vinkovci dugo su čekali imenovanje novog predsjednika kluba, ali tko čeka taj dočeka. Tako je jučer i službeno potvrđeno kako je Damir Mustapić novi čelnik vinkovačkog stoljetnog kluba.

„Ovo je velika čast, ponos i obaveza prema našem klubu i gradu, a pošto sam rođeni Vinkovčanin, pozivi i čestitke stižu sa svih strana”, uvodno nam je u prvom razgovoru za Novosti.hr rekao 51-godišnji Mustapić.

Proces dokapitalizacije od strane Grada Vinkovaca najavljen je još krajem svibnja, proveden je na kraju nedavno završene kalendarske godine, a to će svakako, najavljuje novi šef, pomoći u radu. Klub je tako lišen dugova, a postavljeni su i prvi ciljevi.

„Prvi prioritet je konsolidacija kluba, kao i organizacija u klubu. Ove sezone je rezultatski prioritet ostanak u ligi, s obzirom na to da nam trenutna pozicija na tablici ne garantira opstanak. Također, bez Škole nogometa Cibalia ne može funkcionirati i opstati. Tu moramo napraviti rezove i potrebne korake da ona bude što bolja,” plan mu je.

Popularni Musa poznato je lice Vinkovčanima, po struci ekonomist do nedavno direktor knjigovodstvenog servisa Mikro-analiza, obiteljske tvrtke. Iza novog predsjednika kluba također je borba protiv raka testisa, međutim ovaj fajter i vječni optimist, izašao je kao pobjednik, o čemu smo već ranije i pisali na našem portalu.


Danas je sretno oženjen čovjek, otac dvoje djece.

Najavljuje da će pokušati uspostaviti kontakt s mnogim gospodarstvenicima iz Vukovarsko-srijemske županije, ali i šire. Samim time, velika je želja da se svaki segment kluba podigne na višu razinu, ali potrebno je i veliko strpljenje.

„Realno, naš klub posljednjih godina nije bio u baš dobrom stanju i nadam se da ćemo napraviti pomake. To možemo ostvariti samo svi zajedno, niti jedan pojedinac ne može to napraviti sam, trebat će nam pomoć svih čimbenika u gradu da klub stavimo na zdrave noge u svakom smislu,” razmišlja.

Mustapić je prije dolaska na čelnu poziciju Cibalije uspješno obnašao dužnost sportskog direktora u NK Mladost Vođinci, u kojemu je sve organizirano na odličan način. Naravno, novi predsjednik Cibalije napustio je tu dužnost poručivši kako vođinački klub može biti primjer ostalima poželjevši im svu sreću u daljnjem radu.

FOTO: NK Mladost Vođinci

Osim u izvanrednom poznavanju nogometa i poslovnog svijeta, Mustapić je poznat po odličnom sviranju harmonike. Kako sam kaže kroz šalu, u posljednjih šest godina „umirovio se” po tom pitanju, a glavni fokus sada mu je samo Cibalia.

„Sada je Cibalia na prvom mjestu, kada se prihvatim nekog posla, to radim odgovorno i dat ću sve od sebe. Samo je Cibalia trenutno u mojim mislima i planovima”, odlučno je zaključio Damir Mustapić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno