26 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Transportno-logistički centar

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr
Danas je u Maloj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u Vukovaru, održan sastanak na temu “Transportno-logistički centar Vukovarsko-srijemske županije”. Cilj sastanka je bio upoznavanje s trenutnom situacijom vezanom za izradu studije izvodljivosti s ugovorenom konzultantskom tvrtkom koja radi na njezinoj izradi. Riječ je o tvrtki Tetida d.o.o. ispred koje je sastanku nazočio direktor Simon Ferjuc, zajedno sa suradnicima i predstavnicima Prometnog fakulteta iz Zagreba. Na sastanku su predstavljeni dosadašnji rezultati do kojih se došlo prilikom izrade studije izvodljivosti i dogovor oko terminskog plana završetka njezine izrade, sukladno potpisanom ugovoru.

Poseban naglasak je bio na prezentaciji analize potreba za razvojem logistike na području Grada Vinkovaca i cijele Vukovarsko-srijemske županije.

Ispred Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije sudjelovali su zamjenica ravnatelja Marija Dević, voditelj odjela za provedbu programa i projekata Goran Koprivnjak, viša savjetnica Marija Božić i viši stručni suradnik Mihovil Smiljanić. Podsjetimo, Transportno-logistički centar trebao bi biti multimodalni logistički centar za širu regiju u ovom dijelu istočne Europe u kojem će se odvijati niz aktivnosti vezanih uz prijevoz, logistiku i distribuciju robe. Vukovarsko-srijemska županija na križanju je svih važnijih europskih prometnih koridora te bi izgradnja ovog centra trebala doprinijeti gospodarskom razvoju županije i cijele regije.

Prethodni članakOžujak bez supermarketa
Sljedeći članakI Vinkovci ustaju

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno