Da kojim slučajem dolaze s američkog juga, bend 058 bili bi pravi, autentični primjer country glazbe. No oni dolaze s hrvatskog juga, iz Splita, i pravi su primjer da se odlična country glazba može stvarati i na nekim “tuđim” jugovima.

Nakon kratkog glazbenog izleta sa singlom “Rulet”, 058 vraćaju se onome što najviše vole – countryju. Sada ste vi na redu da s njima pođete na izlet, na “Put bez povratka”, što je ujedno i naslov njihove nove pjesme. Spustite prozore, skrenite s glavne ceste i vozite ispod ograničenja – ne zato da odužite putovanje, već da uživate u potpunom iskustvu atmosfere koju donosi “Put bez povratka”.

058: spot “Put bez povratka”, 2019. | Foto: Robert Žegarac | Star Media press

A da se ova pjesma činila kao put bez povratka govori činjenica da je nastala prije pet godina, koncertno je tražila svoje pravo lice i konačno ga pronašla uz ugodan baršunasti vokal Jelene Rade i osjećaj lakoće i bezbrižnosti koji vas obuzme već na prvo slušanje.

“Put bez povratka” prati videospot bez kolorita u režiji Roberta Žegarca. Spot je sniman u splitskom klubu Cirkus, a crno-bijela slika ostavlja slušateljima da sami dodaju boje glazbi koju stvaraju 058. Možda baš one boje na koje će nailaziti na nekim svojim putovanjima kojima će “Put bez povratka” biti glazbena pozadina?

Ovu country laganicu potpisuje autorski dvojac Branko Mamut (glazba) i Mara Jurčević (tekst), dok je aranžman “zapakirao” Ivan Cinotti.

Autor glazbe: Branko Mamut | Autorica stihova: Mara Jurčević | Autor aranžmana: Ivan Cinotti | Nakladnik: STAR MEDIA | ISRC HRA361900001