1 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Treću adventsku svijeću upalio Mihael Križanac

Više od autora

- vl promo-


Upaljena je i treća adventska svijeća, svijeća radosti. Upalio ju je dječak Mihael Križanac iz Župe sv. Nikole biskupa i pomolio se zajedno sa svojim župljanima i župljanima Presvetog Srca Isusova, pobožno i svečano.

“Cijelo ovo vrijeme priprave do svetkovine Božića od nas iziskuje i određene radnje, a jedna od njih je svakako da budimo radost u sebi, svojim srcima te da svojim djelima, pokazujemo radost i našim najbližima.” Poruka je to župnika župe sv. Nikole biskupa vlč. Ivana Đakovca. Dodao je, također, kako u vremenu u kojem živimo, trebamo puno optimizma, smijeha i vjere.

Dođi, gospodine, čekamo te. Ogrni nas svojim svjetlom i podari nam novu pjesmu, poručio je velečasni, čije je riječi popratio zbor notom glazbe i ljubavi.

Sreću, smijeh i radost postići ćemo onda kada svoje srce otvorimo djelovanju milosti milosrdnoga Boga. Upalili smo treću svijeću, preostala je još jedna. Znamo što Božić u vjerničkim srcima prouzrokuje. To je iznad svega zajedništvo, dobrota i onaj mir koji može doći samo iz vlastite vjere”, zaključio je velečasni Ivan.

“Stvorili smo opet adventski ugođaj. Najljepši je osjećaj zajedništva, da jedni drugima uputimo lijepu riječ te tako idemo ususret Božiću na najbolji mogući način”, ovom prigodom poručio je i gradonačelnik Ivan Bosančić.

Koncertom u gradskom parku, MPD Lipa i ŽPS KUD-a Izvor, začinili su večer glazbom i rasplesali građane Grada Vinkovaca.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno