8 C
Vinkovci
Srijeda, 29. ožujka 2023.

Trideset godina albuma Za sve ove godine Crvene jabuke u klubu Boogaloo

Više od autora

- vl promo-

Crvena jabuka (koncert Boogaloo) [plakat]Klub Boogaloo priprema pravu koncertnu poslasticu: nastup legendarne grupe Crvena Jabuka u petak 7. travnja!

Prije puno godina, točnije 1985., pet mladića se okupilo i odlučilo svirati ljubavne pjesme. Od nekoliko predloženih imena za naziv grupe prevladalo je to što je neko na probu donio jabuke, i to crvene.

Godine 1986. Crvena jabuka objavljuje svoj prvi album koji sa hitovima ‘Bježi kišo s prozora’, ‘Dirlija’ i ‘Sa tvojih usana’ koji odmah postiže velik uspjeh. Iste godine Crvena jabuka planira svoju prvu turneju, sa prvim koncertom u Mostaru zakazanim za 18. rujna 1986. Nažalost, taj koncert nisu održali, jer na putu ka Mostaru kod Jablanice grupa je doživjela prometnu nesreću u kojoj su poginuli Dražen Ričl – Zijo, glavni vokal i gitara i basist Aljoša Buha. U siječnju 1987. godine, snimaju svoj drugi album ‘Za sve ove godine’ posvećen Ziji i Aljoši. Album su snimili preostala tri člana iz originalne postave – Cunja, Zlaja i Žera kao novi glavni vokal. Do tada je Dražen Žerić – Žera svirao klavijature i pjevao prateće vokale.

Na idućem albumu ‘Sanjati’ im se priključuje novi basist Nikša Bratoš, a Jabuka nastavlja svoju uspješnu karijeru sve do danas. Redaju se uspješni albumi ‘Tamo gdje ljubav počinje’, ‘Uzmi me kad hoćeš ti’, ‘Nekako s proljeća’, ‘U tvojim očima’, ‘Svijet je lopta šarena’…

Boogaloo će specijalnim klupskim koncertom obilježiti 30 godina albuma ‘Za sve ove godine’ uz presjek hitova iz cijele karijere.


Očekuje vas večer puna hitova – ‘Dirlija’, ‘Tamo gdje ljubav počinje’, ‘Tuga, ti i ja’, ‘Nekako s proljeća’, ‘Tvoga srca vrata’, ‘Bježi kišo s prozora’, ‘Volio bih da si tu’, ‘Sviđa mi se ova stvar’, ‘Ima nešto od srca do srca’, ‘To mi radi’ i još mnogi drugi. Poznati višesatni koncerti Crvene Jabuke i  svevremenski hitovi neosporivo su dobar razlog za posjet  ovom koncertu.

Nakon koncerta, iza ponoći će se nastaviti 100% Domaćica party gdje će se vrtjet svi ex-yu hitovi. Za posjetitelje koncerta je ostanak na 100% Domaćica partiju besplatan, a za posjetitelje koji će željeti doći samo na party će ulaz koštati 20 kn.

Vrata se otvaraju u 21 sat, a koncert će početi u 22 sata.

Cijena ulaznica 60 kn u pretprodaji, 80 kn na ulazu.

CRVENA JABUKA: AKO, AKO, LIVE [1988]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno