28 C
Vinkovci
Utorak, 23. srpnja 2024.

Turistička zajednica grada Vinkovaca na 13. Međunarodnom dunavskom festivalu u Ulmu

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Turistička zajednica grada Vinkovaca je sudjelovala na 13. Međunarodnom dunavskom festivalu održanom u njemačkom gradu Ulmu. Na zajedničkom tematskom štandu predstavljena je kulturno-turistička i eno-gastro ponuda Vukovara, Vukovarsko – srijemske županije, ali i Vinkovaca.

Nakon svečanosti otvorenja, štand su posjetili visoki uzvanici predvođeni državnim tajnikom za političku koordinaciju i Europu u ministarstvu savezne pokrajine Baden-Wurttemberga Florianom Hasslerom, gradonačelnikom Ulma Martinom Ansbacherom i gradonačelnicom Novog Ulma Katrin Albsteiger. Isto tako, štand su posjetili i generalni konzul RH u Stuttgartu Ivan Sablić te biskup u miru, mons. Franjo Komarica.

Posjećenost sajma i zainteresiranost posjetitelja za županiju Vukovarsko-srijemsku bila je iznimno velika te je turistička ponuda predstavljena brojnim budućim posjetiteljima koji su oduševljeni prezentacijom destinacije Vukovarsko-srijemske županije.

Za predstavnike gradova Ulma, Neu-Ulma, Baden-Württemberga i ostalih dunavskih regija organizirana je „Slavonska večera“ u organizaciji Agro-klastera. Autohtone delicije koje su predstavljene na večeri uz ukusne kapljice vina i domaće rakije privukle su veliku pozornost ne samo uzvanika već i ostalih posjetitelja koji su oduševljeni okusima Srijema i Slavonije.

Foto: Visit Srijem i Slavonija

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno