21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24. lipnja 2024.

Tús Nua će u Močvari održati promociju novog albuma “Nothing Personal”

Više od autora

Foto: Močvara promo

Promotivni koncert grupe Tús Nua  održat će se prekosutra, u četvrtak 16. prosinca s početkom u 20:00 sati. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 40 kn a na dan koncerta 50. Za ulazak u klub je potrebno predočiti EU digitalnu COVID potvrdu s QR kodom kao i osobnu iskaznicu.

TÚS NUA (Zagreb)Od izdavanja prvog albuma pod nazivom “Horizons” – prekrasnog spoja shoegazea, post-rocka, noisea i dream-popa – zagrebački bend Tús Nua (Jordi Ilić i Jelena Božić) je postao jedan od najspominjanijih bendova na hrvatskoj i regionalnoj alternativnoj sceni. Debi album ovog dua je hvaljen kako od strane kritike, tako i od strane publike, te se ušuljao na brojne popise najboljih albuma 2017. godine u Hrvatskoj, time utvrdivši mjesto benda kao jednog od najatraktivnijih u regiji.

Nakon što su dupkom napunili zagrebačku promociju albuma, njihova pjesma “Fight!” je odabrana za pjesmu dana na najvećem američkom alternativnom radiju KEXP, čime su postali jedan od rijetkih hrvatskih bendova s tim postignućem. Manje od godinu dana nakon izdavanja prvog albuma, Tús Nua je zasvirala na INmusicu i proglašena jednim od najboljih izvođača te godine. Njihova glazba je impresionirala čak i post-rock gigante God Is An Astronaut, koji su ih odabrali kao predgrupu za svoj koncert u ljubljanskom klubu Kino Šiška.

Kad se radi o međunarodnim turnejama, Tús Nua nisu početnici. Osim Slovenije i Srbije, bend je svirao u Austriji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Poljskoj i Njemačkoj, privlačeći vjerne fanove nakon svakog koncerta, posebice onih na MENT-u i ESNS-u. Njihova impresivna koncertna biografija se nastavila na WrongFest- u, gdje su dijelile pozornicu s Rolo Tomassi i, još jednom… God Is An Astronaut.

  1. bend se vratio u studio kako bi radili na svom drugom albumu “Nothing Personal”, kojeg promoviraju na ovome koncertu.

Povezani članci

Posljednje objavljeno