U velikoj vijećnici grada Vinkovaca danas u podne održano je javno otvaranje ponuda za kupnju 62.963 dionica, odnosno 52,00029 % temeljnog kapitala HNK Cibalia š.d.d. u vlasništvu Grada Vinkovaca. Povjerenstvo za iznalaženje strateškog partnera u HNK Cibalia š.d.d. je utvrdilo da je pristigla jedna ponuda za kupnju dionica, a predala ju je tvrtka GEM d.o.o. iz Vinkovaca.

Pregledom ponude utvrđeno je da je ista pristigla u roku propisanom Javnim pozivom, a za kupnju 62.963 dionica u vlasništvu Grada Vinkovaca, ponuđač tvrtka GEM je ponudila 101.000,00 kn.

“Prihvatljivost i kvalitetu jedine pristigle ponude analizirat će Povjerenstvo za iznalaženje strateškog partnera u HNK Cibalia Vinkovci š.d.d. koje će zatim predložiti Gradskom vijeću daljnje postupanje u svezi iste.”, kazao je predsjednik Povjerenstva Gabrijel Šokičić.

Riječ je o kompaniji koja posluje od 1989. godine, a većinski vlasnik Ivan Cvitković je privatni poduzetnik od 1984. godine. Osnovna djelatnost firme je hotelsko poslovanje kojim se bavi u hotelima Gem i Slavonija u Vinkovcima.

Hotel Gem posluje od 1990. godine s kapacitetom 50 soba i dodatnim sadržajima: zemljani tenis tereni, zatvorena tenis dvorana, sale za sastanke, te ga okružuje površina cca 20.000 m2. 2011. godine GEM d.o.o. kupio je hotel Slavonija u koju je nakon investicije uložio oko 20.000.000,00 kn i vratio kategorizaciju tri zvjezdice (zbog postojećih površina ne može imati više), te danas posluje s obnovljenim kapacitetom od 110 soba, a od dodatnih sadržaja ima kongresne dvorane, restoran, slastičarnu i kavanu. GEM d.o.o. trenutno u ovom zimskom periodu zapošljava 23 radnika.

“GEM d.o.o. će poštivati proceduru iz postupka provedbe Javnog poziva koje provodi Povjerenstvo za iznalaženja strateškog partnera u HNK Cibalia š.d.d. koja slijedi odnosno nakon javnog otvaranja ponuda, slijedi ocjena prihvatljivosti i kvalitete dostavljenih ponuda te utvrđuje prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja. GEM d.o.o. će u predmetnom periodu do donošenja Odluke Gradskog vijeća Grada Vinkovaca napraviti dubinsku analizu svih stanja HNK Cibalia, te donijeti konačnu odluku o kupovini kluba.”, stoji u priopćenju za javnost tvrtke GEM.

“Predao sam ponudu sa željom da pomognem našem stoljetnom klubu, želim da naša djeca i unuci i dalje imaju priliku trenirati i biti dio jedne pozitivne priče oko naše Cibalije. Znam koliko ovaj klub znači građanima i svima nama koji živimo u gradu na Bosutu. Kao investitor moram sada dubinski skenirati sve i sa stručnim timom još jednom proći sve detalje. O Cibaliji neću govoriti ja, govorit će profesionalci i stručni ljudi po zaključenju ugovora. Pred nama je 3 tjedna i moramo ispoštovati proceduru, a ukoliko se potpiše ugovor možemo govoriti o planovima i predstaviti ljude koji će voditi klub i vratiti mu sjaj i mjesto koje zaslužuje. Moje namjere da pomognem Cibaliji iskazane su upravo ponudom koju sam predao. Mislim kako kao gospodarstvenik koji živi i radi u ovom gradu imam odgovornost uključiti se i ne dopustiti da ovaj klub koji je ponos i dika naših Vinkovaca propadne.”, kazao je Ivan Cvitković, vlasnik i predsjednik uprave, te direktor društva GEM d.o.o.