U Andrijaševcima je danas otvoren Sportski centar Frankopan, objekt u kojem će svoje prostorije naći brojne sportske udruge i društva iz Rokovaca i Andrijaševaca, ponajprije nogometni klub Frankopan, čiji igrači od danas na raspolaganju imaju najmodernije prostore, svlačionice, kupaonice i klupski restoran, a uskoro bi trebali dobiti i novu teretanu, koja će bit smještena u potkrovlju ovog objekta, kao i dodatne tribine uz ulaz na teren.

Sportski centar Frankopan projekt je vrijedan 5 milijuna kuna, a u sklopu istog izgrađne su četiri svlačionice, uredski prostori, restoran s kuhinjom i ostale prateće prostorije, a na ovaj način mladi iz ova dva mjesta imat će primjerene kapacitete za rast i razvoj u sportu i kroz sport. Stara zgrada Nogometnog kluba Frankopan srušena je i upravo na njezinu mjestu izgrađena je ova nova, moderna i kompletno opremljena nova klupska oaza. Osim prostora koji će služiti u sportske svrhe, u sklopu nove klupske zgrade nalazi se i terasa s pogledom na Bosut, tako da će u sportskom centru ugodne trenutke moći provesti mještani i gosti koji će svoju djecu dovoziti na treninge i utakmice.

 

Treba primijetiti da će se nova zgrada Frankopana odlično uklopiti u prostor iza mjesne osnovne škole, koji od nedavno sadržava novouređene sportske terene, odnosno rukometno, odbojkaško i košarkaško igralište, te atletsku stazu, a prema najavama načelnika Damira Dekanića taj bi kompleks trebao dobiti i malonogometno igralište s umjetnom travom.

“Kada zbrojimo sve što smo do sada uložili i što ćemo tek uložiti u ovaj dio naše općine, možemo reći da se radi o cifri od oko 7 milijuna kuna, no veseli činjenica da su to velikim dijelom novci iz EU fondova, dok je općina sudjelovala tek u manjem dijelu. Kada znamo koliko će sportaša koristiti ovaj prostor, pogotovo djece, onda je sigurno da će se sva ulaganja i isplatiti. Samo u nogometnom klubu, u nekoliko starosnih kategorija, trenira preko 120 mališana i upravo će oni završetkom ovoga projekta imati odlične mogućnosti za daljnji razvoj i napredak”, naglašava Dekanić.

Inače, danas je u Andrijaševcima odigran derbi susret između dvije najbolje momčadi 2. Županijske lige vukovarsko-srijemske, nogometnog središta Vinkovci domaćeg Frankopana i cerićke Mladosti i bila je to odlična prilika za svečano otvorenje novih klupskih prostorija. Brojna publika i navijači, kako domaći tako i gostujući, vidjeli su odličnu utakmicu, čvrstu i napetu do posljednjih trenutaka. Na kraju, bolji su bili igrači Frankopana koji su pobjedom od 2:1 dodatno učvrstili vodeću poziciju na tablici.