25 C
Vinkovci
Utorak, 5. srpnja 2022.

U Andrijaševcima župan otvorio sportske igre branitelja Vukovarsko-srijemske županije

Više od autora

- vl promo-

Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić otvorio je danas 21. Županijsko športsko natjecanje Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – podružnice VSŽ.

 

„Drago mi je da se nakon toliko godina ponovo vidimo na ovom sportskom natjecanju koje je domaćin, kao i uvijek, dobro pripremio”, rekao je Dekanić.
Braniteljima je poručio kako im želi da se prvenstveno dobro zabave i druže jer svi živimo u vremenima u kojima svi govore „kako ono što ne valja – valja, a ono što valja ne valja“.

„Vi ste i dalje pozvani da budete branitelji jer kako kaže dobra, stara deviza – jednom branitelj, uvijek branitelj”, pozvao je Dekanić okupljene i pojasnio kako su nekada domovinu branili od neprijatelja, a sada je treba zaštititi od lažnih informatora.

Nakon svečanosti otvorenja uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća podno Spomen križa hrvatskih branitelja, kao i sveta misa u crkvi Svetog Roka, u Rokovcima.
Inače, Igre je organizirala Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – podružnica VSŽ koja broji više od 2.500 članova i koja je kao takva najbrojnija udruga u županiji. Na ovom natjecanju sudjeluje više od 400 članova, a natječu se u različitim sportskim disciplinama.

Na svečanosti otvorenja Igara nazočili su i izaslanik ministra branitelja Tome Medveda – Krunoslav Šeremet, ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru, predsjednici udruga te brojni načelnici na čelu s domaćinom iz Općine Andrijaševci, načelnikom Antom Rajkovićem.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno