7 C
Vinkovci
Srijeda, 5. listopada 2022.

“U atletici imam velike planove”

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Zajednica športskih udruga grada Vinkovaca već 16 godina nagrađuje najbolje sportaše, sportašice, sportske kolektive i djelatnike u sportu. Nagrađuje sve one uspješne ljude koji svojim radom ostvaruju velike sportske uspjehe. Oni su naš ponos, naša nada i kako mnogi vole reći – pravi ambasadori grada i županije.

Jedna od njih je i Magdalena Đekić, članica Atletskog kluba Cibalia koja je nedavno primila nagradu za najuspješniju sportašicu u 2018. godini. Ova perspektivna mlada sportašica svoj uspješan sportski put počela je krojiti prije četiri godine kada se počela baviti atletikom. Disciplina kojom se bavi je bacanje kladiva, a do sada je ostvarila zavidne rezultate.

“Najznačajniji uspjeh je što sam četiri godine zaredom prvakinja Hrvatske za mlađe juniorke i juniorke. Nastupala sam za reprezentaciju na Balkanskom prvenstvu u Srbiji gdje sam osvojila 3. mjesto i dva puta u Istanbulu i osvojila 4. mjesto. Hrvatsku sam predstavljala i na Europskom prvenstvu u Gruziji i zauzela 13. mjesto te na prvenstvima Srbije gdje sam osvajala 1. mjesta”, govori nam Magdalena svoj dosadašnji uspjeh kakvim se malo tko u tim godinama može pohvaliti. U 2018. godini najuspješnija je bila u Zagrebu na Državnom prvenstvu za juniorke, gdje je bacila dugoočekivani osobni rekord – 51.30 m kladivo 4kg.

Dokaz je to kako je nagrada za najuspješniju sportašicu potpuno opravdana i, vjerujemo, tek početak na njezinom putu. Kako kaže, nagrada joj puno znači i jako je sretna što ju je upravo ona osvojila. “Do sada sam osvajala nagrade za perspektivnu sportašicu, a sada sam napokon proglašena najuspješnijom. Drago mi je što je prepoznat sav moj rad, trud i odricanje. U atletiku se ne ulaže mnogo, ali nadam se da ću mojim rezultatima doprinijeti gradu i klubu”, ističe Đekić.

Trenira svaki dan, a treninzi joj traju po 2 ili 3 sata. Priznaje da joj nekad nedostaje motivacije, no roditelji i dečko su tu kako bi joj pružili podršku i uputili prave riječi koje ju iznova motiviraju, stoga njima posvećuje osvojene nagrade.

Interes za atletiku u Vinkovcima je, tvrdi Magdalena, dosta slab. Sretni su kada u klub dođe novi član, ali htjela bi da su još brojniji. “Atletika je zdrav sport i svakome bi ju preporučila zbog dobre aktivnosti, zbog izgradnje mišića te zbog neopisive sreće i ponosa nakon nekog dobrog rezultata ili dobro odrađenog treninga, upoznavanja novih ljudi”, poručuje.

Nakon srednje škole planira odlazak na fakultet, a i u atletici ima velike planove. Za ovu godinu to je odlazak na Europsko prvenstvo, a za par godina – Olimpijada.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno