11 C
Vinkovci
Petak, 9. prosinca 2022.

U masovnoj grobnici pronađeni ostaci još jedne osobe

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Ministarstvo hrvatskih branitelja danas se ponovno oglasilo o procesu ekshumacije posmrtnih ostataka iz masovne grobnice između sela Pačetin i Bobota. Pretraživanjem su sada pronađeni ostaci najmanje jedanaest osoba, koji prema preliminarnim nalazima potječu iz Domovinskoga rata.

Podsjećamo, nakon što su na navedenoj lokaciji, na kojoj se nalazi ilegalno odlagalište otpada, pronađeni posmrtni ostaci pet osoba, daljnjom pretragom otkrivene masovne grobnice pronađeno je još posmrtnih ostataka, a provedenom ekshumacijom je utvrđeno da se radi o najmanje jedanaest osoba.

Slijedi antropološka obrada ekshumiranih posmrtnih ostatak, nakon čega će biti poznato više detalja, a potom i proces identifikacije DNA analizom, o čijim će nalazima biti pravodobno obaviještene obitelji, kao i cjelokupna javnost.

“Nastavlja se pretraga terena na kojem je pronađena ova masovna grobnica, što je rezultat međuresorne suradnje svih nadležnih tijela uključenih u proces traženja osoba nestalih u Domovinskom ratu”, poručili su iz Ministarstva.

Podsjećaju još jednom kako Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja još uvijek traga za 1853 osobe iz Domovinskoga rata, od kojih je njih 520 s područja Vukovarsko-srijemske županije, a 386 osoba nestalih je i nasilno odvedenih s područja Grada Vukovara i prigradskih naselja te u pokušaju proboja iz neprijateljskog obruča u Vukovaru.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno