23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

U općini Andrijaševci potpisani ugovori o financiranju sportskih udruga u 2022.

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

“Mi smo zajednica koja broji šest udruga, a to su nogometni klub, rukometni klub, atletski klub, teniski klub, paint klub i športsko ribolovno društvo. Natječaj o dodjeli sredstava putem programa sportskih udruga raspisan je 23. prosinca prošle godine i trajao je mjesec dana. Nakon toga se sastalo povjerenstvo te su temeljem zadanih kriterija dodijeljena sredstva u ukupnom iznosu od 341 tisuću kuna.”, istaknuo je Darko Duktaj, predsjednik Zajednice sportskih udruga općine Andrijaševci koja djeluje od 2009. godine sa zadaćom koordiniranja rada udruga i sportskog razvoja stanovnika općine Andrijaševci od djece do starijih uzrasta.

Najveći dio predviđenoga iznosa, moglo se čuti, pripao je NK „Frankopan” koji je temeljem zadanih kriterija i svoga programa dobio 160 tisuća kuna.

Športsko ribolovno društvo „Karas”, primjerice, iz općinskog proračuna za ovu godinu dobilo je 62 tisuće kuna.

„Naše društvo na području općine Andrijaševci neprekidno djeluje već 62 godine. Mi se redovno javljamo na natječaj, a od prvoga dana smo i član Zajednice. Zadnjih petnaestak godina imamo progresivan rast i zastupljeni smo u svim natjecateljskim kategorijama u sportskom ribolovu. Prošle godine smo bili prvaci i plasirali smo se u 2. hrvatsku ligu u kojoj se natječemo ove godine. Zadovoljni smo i s brojem članova koji je gotovo udvostručen prošle godine i sada imamo oko 160 članova među kojima preko 120 seniora. Ova godina za nas je posebna i po tome što ćemo biti domaćin Prvenstva Hrvatske u sportskom ribolovu za kadete i kadetkinje, 15. i 16. srpnja”, istaknuo je ovom prilikom Zlatko Kobašević, predsjednik ŠRD „Karas”.


 Općina Andrijaševci ponosna je na sve svoje udruge i u skladu s proračunskim mogućnostima, nastoji financijskim sredstvima pridonijeti njihovom što kvalitetnijem radu, istaknuo je ovom prilikom načelnik Ante Rajković.

„Ako na što možemo biti ponosni u općini Andrijaševci onda je to rad naših udruga, ne samo u sportu nego i svih drugih koje aktivno rade. Zato je tendencija kako raste proračun tako i povećavati sredstva koja izdvajamo za rad naših udruga i klubova. Ono što je važno to je da bude što više aktivnosti temeljem kojih, kao i temeljem broja uključenih članova i drugih kriterija, pojedine udruge dobivaju sredstva za svoj rad tijekom godine”, kazao je Ante Rajković.

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno