16 C
Vinkovci
Nedjelja, 19. svibnja 2024.

U Općini Privlaka kroz „Zaželi – program zapošljavanja žena III” pomoć za 90 osoba

Više od autora

- vl promo-


U Općini Privlaka pri svom je kraju Projekt “Ojačaj svoj radni potencijal III”, koji se provodio u sklopu Programa „Zaželi-program zapošljavanja žena III“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 98.023,49 €. Riječ je o Projektu koji je omogućio zapošljavanje 15 žena s područja Općine Privlaka tijekom 6 mjeseci. Zaposlene žene pružale su podršku i pomoć u kući za 90 osoba starije životne dobi. U sklopu provedbenih aktivnosti zaposlene su žene svaki mjesec krajnjim korisnicima dostavljale pakete kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština s ciljem rasterećenja njihovih mjesečnih primanja. Kroz Projekt je zaposlena i voditeljica Projekta. Projektom se omogućio pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih
skupina u Općini Privlaka te povećala socijalna uključenost i kvaliteta života krajnjih korisnika pripadnika ranjivih skupina, što u konačnici po završetku Projekta utječe i na njihov ostanak u zajednici.

S obzirom na pozitivne reakcije svih sudionika Projekta „Ojačaj svoj radni potencijal III“ i na vrlo dobra dosadašnja iskustva iz prijašnjih faza provedbe, Općina Privlaka se nada da će i u budućnosti postojati ovakva vrsta projekata čiji je fokus na smanjenju nezaposlenosti žena, prevenciji prerane institucionalizacije te poboljšanju kvalitete života osoba starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Općine Privlaka.

Europska Unija “Zajedno do fondova EU”


 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno