22 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

U pet slavonskih gradova večeras se muziciralo i pjevalo od srca za srca

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Glazbena škola Josipa Runjanina u Vinkovcima večeras je bila dio velike priče u kojoj se na pet adresa u Slavoniji muziciralo i pjevalo na dobrotvornom koncertu pod nazivom “Slušaj glazbu mog srca”, koji je u isto vrijeme počeo u Glazbenoj školi Josipa Runjanina u Vinkovcima, Glazbenoj školi Franje Kuhača u Osijeku, Glazbenoj školi u Vukovaru, Glazbenoj školi u Donjem Miholjcu i Glazbenoj školi u Đakovu.

Svi su se oni od srca pridružili udruzi “Veliko srce malom srcu”, koja svake godine, već osmu godinu zaredom, diljem Hrvatske organizira Festival srca u Svjetskom tjednu prirođenih srčanih grešaka u djece, koji se obilježava od 7. do 14. veljače. Cilj Festivala srca je buđenje svijesti u društvu o postojanju javnozdravstvenog problema djece sa prirođenim srčanim greškama i drugim bolestima srca.

Poruka zajedničkog koncerta, ističu, nije usmjerena samo na skretanje pozornosti na javnozdravstveni problem djece s prirođenim srčanim greškama, nego je i poruka da jedino zajedničkom snagom i dobrom voljom možemo u zajednici u kojoj živimo mijenjati stvari na dobrobit svih građana.

Promocija rada udruge bit će obilježena i prigodnim dječjim programom u Trgovačkom centru Portanova 10. veljače, od 15 do 18 h, u kojem će sudjelovati dječji zbor Osječki zumbići, Plesni klub KIK, Zumba kids i mađioničar.

Također, u suradnji s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara – Podružnica Vinkovci u Gradskom kazalištu Joze Ivakića 14. veljače u 19 sati bit će odigrana dobrotvorna kazališna predstava “Blatne dušeE u izvedbi Kazališta “Mika Živković” iz Retkovaca. Sredstva prikupljena dobrovoljnim prilozima bit će namijenjena opremanju Odjela za pedijatriju Opće županijske bolnice Vinkovci.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno