24 C
Vinkovci
Nedjelja, 22. svibnja 2022.

U prepunoj knjižnici OŠ Josipa Kozarca predstavljeno 18. izdanje Vukovarsko-srijemskog učitelja

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr
Osamnaesto izdanje Godišnjaka za teoriju i praksu odgoja i obrazovanja Vukovarsko-srijemski učitelj promovirano je večeras u knjižnici Osnovne škole Josipa Kozarca u Vinkovcima.

Publikacija, čije je predstavljanje, u ime izdavača, moderirala predsjednica županijskog Ogranka Hrvatskog pedagoško-književnog zbora i pedagoginja škole domaćina Kata Piršljin, niže tekstove podijeljene po cjelinama od teorije i prakse odgoja i obrazovanja, preventivnih programa, povijesti školstva, školskih natjecanja, izvannastavnih aktivnosti, kutka za roditelje do prikaza i osvrta zaključno s riječima o 150. obljetnici nacionalnog Zbora i Izvješća o radu županijskog ogranka.

S obzirom na to da je i školska godina 2020./2021. bila u znaku koronavirusa, odgojitelji i prosvjetni djelatnici u tekstovima iznose razne metode i oblike rada nastave na daljinu koje su bile podređene toj situaciji te su pokazali vlastitu kreativnost, znanje i empatiju u pedagoškom radu, ističe uvodno glavna i odgovorna urednica Vukovarsko-srijemskog učitelja, profesorica Ivana Petričević.

Najnovije izdanje ukoričuje hvalevrijedne projekte struke, istraživanja i radionice između ostalog, a kroz svaki članak zrcale se inovativnost i želja za otkrivanjem novih iskustava na pedagoškom polju. Stoga nije iznenađenje da je školska knjižnica bila dupkom ispunjena kolegama iz struke željnih rada na sebi, razmjene iskustava uz druženje i konstruktivni razgovor. U ime škole domaćina pozdravio ih je ravnatelj Ivan Župarić, a u ime Grada Vinkovaca podršku je dala pročelnica za društvene djelatnosti Andrea Vinković.

Za glazbeni intermezzo strukovnog druženja tijekom promocije časopisa zaslužne su bile učenice škole, istovremeno i polaznice Glazbene škole Josipa Runjanina, Ana Kelava na tamburi i Dora Vrselja na gitari, a koje je za ovu prigodu pripremala nastavnica Glazbene kulture Gabrijela Kovač.

„Čitanje je najbolje učenje”, citirala je Puškina učiteljica savjetnica Marija Jurić iz Ivankova referirajući se u svom članku na čitalačku pismenost u povodu 2021. Godine čitanja, a ova punoljetna publikacija i nadalje će savjesno promicati vrijednosti suvremenoga odgojno-obrazovnog procesa kako bi ostvario svoju prvotnu zadaću – zagovaranje moralne i nacionalne vrijednosti hrvatskoga prosvjetnoga rada koji prati suvremena i moderna strujanja pridonoseći napretku mlađih naraštaja, zaključuje u uvodu urednica Učitelja Ivana Petričević.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno