Godine 1980. The Animatori na čelu s Krešimirom Blaževićem bilježe svoje prve glazbene korake. Bend je to koji je svojim pristupom, tekstovima i zvukom donio pravu svježinu na hrvatsku glazbenu scenu.

Već nakon prvog javnog nastupa na YURM-u (Jugoslavenskom rock-momentu), The Animatori su pronašli pristaše među publikom u Kulušiću. Iste godine objavljuju svoj prvi singl ‘Male curice’, a zatim i prvi LP ‘Anđeli nas zovu da im skinemo krila’. Bio je to miks pop rocka, folka i countryja, vesela mješavina koja će usprkos sviračkom i skladateljskom sazrijevanju ostati upravo takva – mladenačka i iskrena.

Dvostruka A strana debitantske ploče The Animatora s ‘Malim curicama’ i ‘Živjeti mirno’ otkriva Blaževićevu skladateljsku filozofiju i spisateljski dar, ali i sviračke koordinate u kojima će se kretati originalna postava benda, zanimljivi glazbenički kvartet: Krešo kao gitarist, Andro Purtić na basu, violinist Vatroslav Markušić i Tomislav Brezičević – Toca za bubnjevima. Drugi i treći studijski albumi, redom ‘Svi momci i djevojke’  i ‘Dok ležim cijeli dan u sjeni’ okupljaju zanimljive ličnosti poput Huseina Hasanefendića Husa, Akija Rahimovskog, Miroslava Sedaka Benčića, Branka Bogunovića – Pifai mnoge druge koji su svojim dugogodišnjim radom zadužili hrvatsku glazbenu scenu.

‘Male curice’, ‘Anđeli nas zovu da im skinemo krila’, ‘Ostat ću mlad’, ‘Ljeto nam se vratilo’ i ‘Dok ležim cijeli dan u sjeni’ samo su neki od naslova koje možete naći u sklopu sjajnog ‘Original album collection’ izdanja The Animatora. Uz već spomenute albume, na kolekciji se nalazi i album ‘Reanimatori ili vaše naše najdraže pjesme’, koji sadrži najveće uspješnice banda.’

‘Original Album Collection’ grupe The Animatori možete naći su u svim trgovinama Croatia Recordsa po cijeni od samo 99 kuna.