Upravni odjel za sport, mlade i demografiju VSŽ u suradnji sa Županijskim savezom sportova i HOO proveo je program “Odaberi sport” koji je namijenjen djeci od 6 do 12 godina koja se ne bave sportom, a cilj je motivirati ih i masovno uključiti u sportske klubove i društva.

Projekt “Odaberi sport” promiče tjelesnu aktivnost kod učenika nižih razreda osnovnih škola kroz dimenziju sporta u svrhu izgradnje zdravog stila života. Motivira učenike da uz edukaciju i novostečena znanja samostalno odaberu sport koji će im najviše odgovarati i u kojem će se najbolje zabaviti i dobro osjećati. Jedan od osnovnih kriterija pravilna odabira sporta jest da i samo dijete sudjeluje u odabiru aktivnosti za sebe, na način da ima dovoljno znanja da u cijeloj lepezi aktivnosti prepozna i odabere sport koji mu se najviše sviđa i u kojem će se dobro zabaviti. Za očekivati je da će iz masovnosti bavljenja sportom proizaći pojedinci koji će svojim sposobnostima i radom ostvariti zapažene sportske rezultate.

U samom programu sudjelovali su sportski klubovi s područja VSŽ: RK Županja, STK Županja, HNK Fruškogorac Ilok, NK Dilj Vinkovci, ŠK Vinkovci, HNK Cibalia 2007. godište i Kickboxing klub Otok. Natjecanja i programi provedeni su tijekom veljače i ožujka te je u njima sudjelovalo preko 200 djece, a klubovima je osigurana i sportska oprema. Ukupna vrijednost projekta je 83.500,00 kuna.