10 C
Vinkovci
Petak, 23. veljače 2024.

U Radićevom bloku nadaju se i novom prostoru mjesnog odbora

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U očekivanju novoga prostora, a večeras su dobili naznake kako bi to moglo i biti kroz neko skorije vrijeme, na tribini “Zajedno za bolje sutra” u velikoj gradskoj vijećnici sastali stanovnici Radićevog bloka.

Između ostaloga, gradonačelnik Ivan Bosančić najavio je obnovu i proširenje vrtića i obnovu Makedonske ulice, a kazao je i kako se traži rješenje za izlazak na zaobilaznicu. Za novi prostor mjesnog odbora kazao je pronađen je odgovarajući prostor od nekih 150 m2, što bi zadovoljilo potrebe, a sada se pregovara o cijeni. Također, izvijestio je o tome kako je Grad tužio izvođača radova igrališta za mali nogomet jer nije kvalitetno napravljeno te gornji sloj treba dignuti i postaviti novi.

Građani su, kao i u svim ostalim mjesnim odborima, i za Radićev blok imali niz pitanja iz komunalne problematike. Pješačke staze, parkirališna mjesta, ceste, javna rasvjeta, napuštene kuće, sigurnost u prometu, sigurnost na dječjem igralištu, odvodnja oborinskih voda, uklanjanje suhog drveća i panjeva, biciklističke staze i drugi problemi bile su teme o kojima se razgovaralo.Ipak, generalno gledano, moglo se čuti, građani Radićevog bloka nisu nezadovoljni. To su istaknuli i vijećnici u Gradskom vijeću iz ovoga odbora, Drago Majstorović (SDP) i Mirela Fabijan (HDZ).

“Ja sam od 1959. godine stanovnik II. Mjesnog odbora, a nekih šest godina bio sam i vijećnik Mjesnog odbora pa sam itekako upoznat s problematikom. Mogu reći kako je Radićev blok bio dosta dugo zanemaren u odnosu na ostale dijelove grada, ali evo, moram pohvaliti i reći da se, otkako je gradonačelnik Bosančić, Radićev blok počeo popravljati na bolje. Treba dosta senzibiliteta za građane da se neka problematika riješi, a ove tribine su način da se problemi detektiraju i počnu rješavati. Ono što bih ja izdvojio kao nešto čime nisam u potpunosti zadovoljan to je upravo Ulica Ruđera Boškovića. Ona je odlično izvedena, ali su napravljena dva propusta. Biciklistička staza nije dobro izvedena i ostali smo bez parkirnih mjesta što nama koji nemamo mogućnost parkiranja u dvorištu stvara veliki problem”, istaknuo je Drago Majstorović.

“Uvijek se može i bolje, ali se puno i napravilo i, kao što je rekao kolega Majstorović, možemo reći da smo zadovoljni. Nama je velik problem bila naša žila kucavica Ulica Ruđera Boškovića i, hvala Bogu, to je doista odlično odrađeno i stim smo zadovoljni. Ali eto ima još stvari koje treba riješiti. Mi smo ipak najstariji mjesni odbor u Vinkovcima s velikim brojem stanovnika i nužne su još neke dorade, ali ja vjerujem da će se i te stvari riješiti. Nama je važno da naši građani sami dođu i artikuliraju koji su problemi i što njih muči. Mogu to reći nama kada se susretnemo, mogu doći u mjesni odbor gdje je naša administratorica i super nam je suradnja. Znači mi sve gledamo da zajedničkim snagama što više toga odradimo u interesu naših građana. Mi smo uporni i dosljedni u iskazivanju naših prioriteta i problemi se malo po malo, koliko se može, otklanjaju”, kazala je Mirela Fabijan.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno