Mlada i srednja dječja postava Folklornog ansambla Lisinski Vinkovci, gostovala je u Šibeniku i Pirovcu na 59. Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku i manifestaciji Prikaz svadbenih običaja u Pirovcu pod nazivom “Oj divojko diži se iz dvora” u revijalnom dijelu programa. Međunarodni dječji festival u Šibeniku je manifestacija koja gotovo šest desetljeća slavi stvaralaštvo za djecu i dječje stvaralaštvo.

UNICEF-ova Konvencija o pravima djeteta napominje da svako dijete ima pravo na odmor i slobodno vrijeme, na igru i razonodu primjerenu njegovoj dobi, kao i na slobodu sudjelovanja u kulturnom životu i umjetnostima, a sve to utkano je u djelovanje Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku koji, isto tako, promiče pravo djeteta na puno sudjelovanje u kulturnom i umjetničkom životu.

Skupina je izvela koreografiju Slavonije pod nazivom “Kolo, kolo ćuć”, koju je za scenu pripremila voditeljica Branka Kokošarević uz pratnju samičara Ivana Debelić iz Cerne. U Šibeniku su bili gosti Kulturne udruge “Kolajnica” koji su srdačno uzvratili posjet za Vinkovačke jeseni prošle godine sa svojom dječjom skupinom.

“Djeca su se oduševljena vratila sa svoje velike turneje kao i potvrđenim prijateljstvom od prošle godine. Skupina ponosno broji oko 30 članova dobne skupine od 4 do 10 godina, a s radom nastavlja početkom školske godine, te ovim putem pozivaju svu zainteresiranu djecu koja se žele družiti, putovati, stjecati nova prijateljstva i ono najvažnije biti dio narodnih običaja i očuvanja tradicijske kulture cijele Hrvatske, da se jave Folklornom ansamblu Lisinski Vinkovci, Hrvatskih žrtava 2”, ovom prilikom dodala je Branka Kokošarević voditeljica dječje postave FA Lisinski.

Skupina radi više od dvije godine s voditeljicom Branke Kokošarević. Za koje vrijeme su obradili sedam koreografija lijepe naše: Podravine, Posavine, Međimurja, Dalmacije, Prigorja, Slavonije, kao i dva božićna igrokaza, te dvije koreografije na vinkovačkom Karnevalu. Skupina je podijeljena u dvije grupe: maleni od 4 do 6 i od 6 do 11 godina.