24 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

U subotu 20. Pokladno jahanje u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-

U subotu, 11. veljače, održat će se 20. pokladno jahanje u Vinkovcima s početkom u 11 sati. Ruta je kao i prethodnih godina Ervenica i Krnjaš. Za pohvalu je što ove godine imaju 9 domaćina, a jedan od njih je i pješačka zona. Jahači stižu iz cijele naše županije, ali i iz Osječko-baranjske i Brodsko-posavske.

ARHIVA

„Poziv je upućen svim jahačima, konjogojcima, konjogojskim udrugama i konjičkim klubovima”, rekao je predsjednik udruge Vinkovački šokački rodovi Zvonimir Liščić te dodao kako će cijelim putem TS Čardak zabavljati jahače i sve one koji dočekuju jahače. Vinkovčani drže do svoje tradicije i tradicijske kulturne baštine te će zasigurno uživati u ovakvom događaju.ARHIVA

„Pripreme kreću od ranih jutarnjih sati, jer je potrebno spremiti konje i opremu, što znači da je uloženo puna truda”, istaknuo je Liščić. Uz sve, organiziran je i tradicijski sajam proizvoda na pješačkoj zoni pa će građani moći uživati u zvucima tamburice. Svim zaljubljenicima u tradiciju to će biti pravi uvod u doček jahača.

„Kad je o pokladnom jahanju riječ, mislim da u našim krajevima, Slavoniji, Srijemu i Baranji nema zabrinutosti”, poručuje za kraj.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno