- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Povodom Svjetskog dana zdravlja župan Božo Galić danas je u Vukovaru primio ravnatelje zdravstvenih ustanova s područja Vukovarsko-srijemske županije. Prijemu su nazočili ravnatelji bolnica u Vukovaru i Vinkovcima, domova zdravlja kao i Zavoda za hitnu medicinu i Zavoda za javno zdravstvo.

Ovom prilikom najavljen je i početak masovnog cijepljena u Vukovarsko-srijemskoj županiji za subotu, 10. travnja, na tri punkta.

„Sada, s najavom većih količina krećemo u kombinaciju cijepljenja u ordinacijama obiteljske medicine i na tzv. punktovima. Za subotu, 10. travnja, u našoj županiji predviđeno je cijepljenje na punktovima u Vinkovcima, Vukovaru i Županji. Bit će aktivirani punktovi koji su pri domovima zdravlja, ali mi imamo pripremljene i punktove koji su izvan sustava zdravstva koji će se uključivati sukcesivno i kako budu dolazile veće količine cjepiva tako će se i ti punktovi aktivirati”, istaknula je dr. Kata Krešić, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije.

A punktovi domova zdravlja su: u Vinkovcima u Covid ambulanti u Maloj Bosni, u Vukovaru u prostoru Doma zdravlja na Sajmištu i u Županji u prostoru Doma zdravlja Ulici Franje Račkoga.

Plan je na sva tri punkta zajedno cijepiti oko 1300 osoba od kojih oko 500 u Vinkovcima.

“U subotu očekujemo jedno veliko procijepljivanje našega stanovništva odnosno naših pacijenata. Znači oko 500 ljudi bi se trebalo cijepiti, a krenut ćemo oko 10 sati i vjerujem da ćemo tijekom popodneva završiti cijepljenje svih onih koji su se prijavili u ovoj prvoj turi tzv. masovnog cijepljenja ili cijepljenja po punktovima”, istaknuo je ovom prilikom Petar Kulić, ravnatelj Doma zdravlja Vinkovci.

Građani koji su pozvani na cijepljenje u Covid ambulatni u Vinkovcima primit će Pfizerovo cjepivo, rekao je Kulić.