Kontaktirajte nas

Aktualno

U utorak nova akcija darivanja krvi u Vinkovcima i Starim Jankovcima

Objavljeno

-

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek organizira akcije dragovoljnog darivanja krvi u utorak 3. kolovoza od 9 do 14 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci i u poslijepodnevnom terminu od 16 do 18 sati u prostorijama Općine Stari Jankovci.

Prijave za termin primaju se na telefon Crvenog križa Vinkovci 332-523.

Svakih 15 minuta planirane su po 4 osobe, a darovatelji će odmah po telefonskoj prijavi dobiti SMS s terminom darivanja krvi.

Zbog striktnog poštivanja epidemioloških mjera u svrhu sprečavanja širenja koronavirusa, darovateljice i darovatelji će biti zamoljeni da poštuju razmak od najmanje 1,5 m i koriste zaštitne maske. Bit će osigurana i dezinfekcija ruku darovatelja i djelatnika, kao i dezinfekcija prostorija i kreveta, te mjerenje temperature darovatelja.

S obzirom na specifičnost vremena u kojem živimo, izdane su i posebne upute za osobe koje primile cjepiva Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca/Oxford, Johnson&Johnson/Jansen i Sputnik V. One mogu pristupiti akciji darivanja krvi nakon 48 sati ako nisu razvile nikakve nuspojave, dok u slučaju nuspojava (umor, glavobolja, bolovi u mišićima, zimica, bolovi u zglobovima, povišena tjelesna temperatura, mučnina) mogu pristupiti akciji 7 dana nakon prestanka simptoma

Cijepljeni Sinopharmom i Sinovacom ili ne znaju kojim su cjepivom cijepljene odgađaju se na 14 dana kao i osobe koje su putovale izvan zemlje, računajući od datuma povratka u Hrvatsku. Jednako vrijedi i za one koji su bili u kontaktu sa zaraženima od zadnjeg kontakta i pod uvjetom da nisu imali nikakve simptome infekcije.

Na razdoblje od najmanje 28 dana odgađaju se osobe koje su preboljele COVID-19 i to od dana prestanka simptoma ili od rezultata pozitivnog testa na SARS-CoV-2 u slučaju asimptomatske infekcije.

Za darivanje krvi, uz dobru volju, ponesite i osobnu iskaznicu. Provjerite svoje zdravlje – spasite nekome život !

Aktualno

DZS: Za sada uspješno popisano više od 652.000 građana

Objavljeno

-

Napisao/la

    105 pregleda

U prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (samopopisivanje), danas do 15 sati uspješno je popisano više od 652.000 građana, objavio je Državni zavod za statistiku.

Pregled broja samopopisanih građana pokazuje kako se najviše građana samopopisalo u Gradu Zagrebu, 208.148, a najmanje, njih 4.010, u Ličko-senjskoj županiji.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji do sada se samopopisalo 13.429 građana.

U prvoj fazi provedbe Popisa, do 26. rujna 2021., građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani. Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara.

Nastavi čitati

Aktualno

Na poziv građana policija preuzela veću količinu oružja i eksplozivnih sredstava

Objavljeno

-

Napisao/la

    126 pregleda

Akcijom Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“ građanima je omogućeno da bez sankcija prijave i predaju policiji oružje i eksplozivna sredstva, podsjećaju  iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, koja u protekla dva tjedna bilježi preuzimanje veće količine oružja i eksplozivnih sredstava.

Kako se navodi, od 6. do 19. rujna policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske su u 4 slučaja dragovoljne predaje i 7 slučajeva pronalaska oružja i eksplozivnih sredstava preuzeli te predmete od građana, koji su željeli ostati anonimni.

Policija je preuzela vojni eksploziv (100 g), osvjetljavajuću minobacačku minu, dvije minobacačke granate, pet ručnih bombi,  dvije automatske puške, jedna puška „kubura“, 10 komada spremnika za automatsku pušku, 990 raznovrsnih komada streljiva. Preuzeta minsko eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište do uništenja.

“Nazovite policiju na broj 192, predajte ilegalno oružje i učinite svoje okruženje sigurnim”, poručuju još jednom iz policije.

Nastavi čitati

Aktualno

Od ponoći nove cijene goriva

Objavljeno

-

Napisao/la

    418 pregleda

Kako najavljuje web portal Cijenegoriva.info, od ponoći bi na benzinskim crpkama u Hrvatskoj vozače očekuju nove cijene goriva. Prema najavi benzin bi mogao biti nešto jeftiniji, dok bi dizel i autoplin trebali značajnije poskupjeti.

Spremnik od 50 litara benzina tako bi trebao biti jeftiniji za 2 kune, isti takav spremnik dizela trebao bi biti skuplji za 9 kuna, a spremnik LPG-a bi trebao također poskupjeti za 9 kuna.  To znači da bi od ponoći litra najprodavanijeg Eurosupera 95 trebala biti jeftinija za 4 lipe, a litra Eurodizela bi trebala biti skuplja za 18 lipa.

Kako cijene nisu iste na svim prodajnim mjestima, nije loše pogledati kako se one kreću. U Vinkovcima gorivo možete točiti na prodajnim mjestima Ine, Tifona, Croduxa i Petrola.

Nastavi čitati

Najčitanije