4 C
Vinkovci
Četvrtak, 23. ožujka 2023.

U utorak nova akcija darivanja krvi u Vinkovcima i Starim Jankovcima

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek organizira akcije dragovoljnog darivanja krvi u utorak 3. kolovoza od 9 do 14 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci i u poslijepodnevnom terminu od 16 do 18 sati u prostorijama Općine Stari Jankovci.

Prijave za termin primaju se na telefon Crvenog križa Vinkovci 332-523.

Svakih 15 minuta planirane su po 4 osobe, a darovatelji će odmah po telefonskoj prijavi dobiti SMS s terminom darivanja krvi.

Zbog striktnog poštivanja epidemioloških mjera u svrhu sprečavanja širenja koronavirusa, darovateljice i darovatelji će biti zamoljeni da poštuju razmak od najmanje 1,5 m i koriste zaštitne maske. Bit će osigurana i dezinfekcija ruku darovatelja i djelatnika, kao i dezinfekcija prostorija i kreveta, te mjerenje temperature darovatelja.

S obzirom na specifičnost vremena u kojem živimo, izdane su i posebne upute za osobe koje primile cjepiva Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca/Oxford, Johnson&Johnson/Jansen i Sputnik V. One mogu pristupiti akciji darivanja krvi nakon 48 sati ako nisu razvile nikakve nuspojave, dok u slučaju nuspojava (umor, glavobolja, bolovi u mišićima, zimica, bolovi u zglobovima, povišena tjelesna temperatura, mučnina) mogu pristupiti akciji 7 dana nakon prestanka simptoma

Cijepljeni Sinopharmom i Sinovacom ili ne znaju kojim su cjepivom cijepljene odgađaju se na 14 dana kao i osobe koje su putovale izvan zemlje, računajući od datuma povratka u Hrvatsku. Jednako vrijedi i za one koji su bili u kontaktu sa zaraženima od zadnjeg kontakta i pod uvjetom da nisu imali nikakve simptome infekcije.

Na razdoblje od najmanje 28 dana odgađaju se osobe koje su preboljele COVID-19 i to od dana prestanka simptoma ili od rezultata pozitivnog testa na SARS-CoV-2 u slučaju asimptomatske infekcije.

Za darivanje krvi, uz dobru volju, ponesite i osobnu iskaznicu. Provjerite svoje zdravlje – spasite nekome život !

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno