27 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

U Vinkovačkom listu poseban prilog Godišnjaka s fotografijama svih naših prvašića

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Pred kraj nastavne godine, Vinkovački list u suradnji s gradskim osnovnim školama pripremio je poseban prilog Godišnjaka prvašića u kojem donosimo njihove fotografije, predstavljamo naše osmoljetke uz šećer na kraju likovni natječaj s pobjednicima u kojem su sa svojim učiteljicama uspješno sudjelovali sjajnim likovnim radovima na temu Moj grad Vinkovci.

Za nas su svi pobjednici!

GOSPODARSTVO VINKOVACA RASLO I PROŠLE GODINE

FINA za 2022. godinu kaže brojkama, vinkovačko gospodarstvo višestruko je premašilo rekorde iz 2021. po pitanju svih ključnih pokazatelja koji se promatraju kod tvrtki, a broj zaposlenih rastao je 16%. Slijedi li nam vrijeme snažnog oporavka?

KRVOPIJE PRIJETE

Velike kiše izazvale su ponovnu invaziju komaraca. Usprkos želji za tretmanom sa zemlje, u Gradu čekaju nekoliko sunčanih dana za redom kako bi tretiranje bilo kudikamo uspješno.

1. NACIONALNI DAN UDOMITELJA

I prvo obilježavanje u Vinkovcima uz snažnu poruku ogromne potrebe za udomiteljima posebno djece.

ELENA MIJATOVIĆ –  “DOKTORICA” ZA HRVATSKI JEZIK

Razgovarali smo s dvostrukom viceprvakinjom države iz Hrvatskog jezika. Srednjoškolka Elena Mijatović zvijezda je Državnog natjecanja, a nevjerojatan rezultat, uz mentorstvo prof. Zrinke Bogatić, drugu godinu donosi u svoju, zamislite strukovnu, Ekonomsku i trgovačku školu Ivana Domca u Vinkovcima.

PREDSTAVLJAMO 

PLAMINGOSICE odnosno Plamingo Art umjetnice iz Vinkovaca koje u atraktivnom plesu s vatrom uvijek izlaze kao pobjednice.

X. RIMSKI DANI

U ciklusu najavnih tekstova nadolazećih Rimskih dana, donosimo bogat popratni program rimskog vikenda u Vinkovcima s koncertima rasplesanih izvođača, olimpijadom znanja i četiri filma.

SOCCA SVJETSKO PRVENSTVO

Vinkovački terecet Josip Haluška, Marko Pest-Mundvajl i Dominik Jelinić brane boje Hrvatske reprezentacije u njemačkom Essenu do 11. lipnja. Sretno, ekipa!

1. MATU-REGATA NA BOSUTU

Imamo pravu sportsku priču u kojoj su glavni akteri maturanti. Na dan Norijade prvo su zabacili vesla u Bosut i uz brojne navijače kreirali svoju prvu veslačku regatu. Uz veliki broj navijača, sve pohvale organozatorima Lađarima i Kajak-kanu klubu koji su naše mlade zabavnom sportskom aktivnošću maknuli s ulice i dali im priliku pokazati svoje vještine kao najbolji mogući dekor Vinkovaca zadnjeg dana njihova srednjoškolskog obrazovanja. Čestitke!

NAJAVLJUJEMO

Preko 100 mladih plesača Plesnog studija Illusion u subotu u pješačkoj zoni priprema cjelovečernji Proljetni ples. Podržimo ih u plesnim akrobacijama u 18 sati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno