U Vinkovcima je sinoć dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu.
Prethodno svečanoj dodjeli nagrada, za sudionike su organizirane tri prezentacije koje obuhvaćaju posjet Slavonskom Brodu, Bukovlju gdje je smješten prvi brodski salaš – Eko – etno Salaš Savus gdje će biti održano predavanje Pokret Farm to Table. Predavanje Pokret Farm to Table održao je Deni Srdoč, najmlađi chef u Hrvatskoj koji je ove godine dobio Michelinovu zvjezdicu. Zatim, posjet Kutjevu i Požegi gdje su se održale radionice i degustacije na temu Vinska priča – graševina uz uvodničare Anu Dijan i Krešimira Macana, te vodstvo prvaka u sommelierstvu Siniše Lasana i Darka Lugarića u vinarijama Krauthaker i Galić u Kutjevu. Organiziran je i posjet Parku prirode Papuk i Parku šumi Jankovac gdje se održao obilazak jankovačkog slapa Skakavac, jankovačkog jezera, groba grofa Jankovića i staklane. Na završetku obilaska održalo se i predavanje Papuk, tajanstveni dragulj Slavonije.
Drugi dio nagrada bit će dodijeljen danas u Osijeku za 10 najboljih u turizmu, i to u sljedećim kategorijama: Turistička destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Plaža godine, Turistički događaj godine, DMK Putnička agencija godine, Restoran godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, nagrada „Anton Štifanić“ u kategoriji tvrtka/ustanova/udruga te pojedinac, Nagrada za životno djelo te Posebno priznanje za izniman doprinos turizmu Republike Hrvatske.
Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora koji ovu manifestaciju zajedno organiziraju već dvanaestu godinu za redom.