18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

U Vinkovcima održana tribina pod nazivom Život s eurom

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U organizaciji HSS-a Vinkovci danas je u velikoj gradskoj vijećnici održana tribina “Život s eurom” o čemu je govorio Marko Šunjić, član Stručnog vijeća HSS-a, uz moderiranje Vlatka Smiljanića, potpredsjednika HSS-a i tajnika Sveučilišne organizacije HSS-a.

Uvodno pozdravili su predsjednik HSS-a Vinkovci Danijel Sofrenović, predsjednik županijske organizacije Stjepan Gašparović i Marija Ledinski Anić, predsjednica Koordinacije asocijacija HSS-a.

“Nakon što je Koordinacija asocijacija HSS-a u Zagrebu organizirala tribinu pod nazivom “Život s eurom”, na kojoj se govorilo o svim segmentima uvođenja eura, odlučili smo ovu temu približiti građanima i na lokalnoj razini. Upravo ova tribina danas u Vinkovcima prva je u nizu tribina koje će se održati diljem Hrvatske”, istaknuo je Danijel Sofrenović.

“Želimo poručiti javnosti da ne vjeruje pretjerano promidžbenim kampanjama bilo koje strane, da sve uzimaju s rezervom. Hrvatska ulazi u euro u jednom dosta nepovoljnom trenutku, ali se ne treba bojati. Naime, naš problem nije valuta, naš problem je naša neproduktivnost, neinovativnost i loše gospodarsko stanje. Kuna nije baš doprinijela rastu hrvatskog gospodarstva i smanjivanju nezaposlenosti i zato se ne treba bojati eura nego se više moramo osloniti na vlastite sposobnosti. Zato naglašavamo, nemojte se bojati, uzdajte se što više u sebe i nemojte vjerovati propagandi jer sve što vam se nudi ima svoje “ali”. Ali iskoristite dobre strane svega pa tako i eura. Euro nudi neke dobre stvari”, istaknuo je Marko Šunjić.

Među onim pozitivnim stvarima, kazao je, najveći plus je što Hrvatska narodna banka više neće voditi monetarnu politiku nego će to raditi Europska središnja banka, koja će radi svojih interesa donositi odluke koje će se možda bolje reflektirati na građanstvo Hrvatske nego što je to sada.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno