Futsal spektakl u Vinkovcima je počeo!

Vinkovačka malonogometna momčad AureliaFutsal domaćin je državne završnice prvenstva Hrvatske za kadete koja je započela danas u dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca. U grad na Bosutu tako je, uz vinkovačku, stiglo još 8 najboljih hrvatskih kadetskih ekipa, a osim danas, završnica će se igrati još sutra i u ponedjeljak. 

Kadeti AurelieFutsal osvojili su regionalno prvenstvo, a sada će pred domaćom publikom odmjeriti snage s ekipama: MNK Brod 035, MNK Uspinjača-Gimka, MNK Alumnus, MNK Futsal Pula, MNK Kvarner i MNK Vrgorac, FC Split i MNK Olmissum. Ekipe su podijeljene u tri skupine. U skupini A igraju Uspinjača Gimka iz Zagreba, MNK Kvarner iz Rijeke i FC Split, dok su u skupini B MNK Vrgorac, MNK Futsal Pula i MNK Brod 035. U skupini C uz domaćina AureliuFutsal još se nalaze MNK Olmissum iz Omiša i MNK Alumnus iz Sesveta.

Do sada su odigrane već dvije utakmice. Prva je bila ona između ekipa MNK Uspinjača Gimka i MNK Kvarnera, dok su u drugoj snage odmjerile MNK Vrgorac i Futsal Pula. Nakon ova dva susreta, u dvorani je održana dodjela nagrada najboljima u svojim regijama i svečano otvorenje završnice povodom kojega je zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić izjavio:

“Nama je drago što je ovaj događaj upravo u Vinkovcima, a pokazatelj je to da smo dobri organizatori. Sve kategorije i gotovo svi sportovi javljaju se i pokazuju želju da nastupe u Vinkovcima. I naša je ekipa ovoj završnici i time pokazujemo da i u kategoriji kadeta možemo parirati ostalim ekipama na nivou Hrvatske“, istaknuo je Šokičić.

I kadeti Aurelije večeras igraju svoj prvu utakmicu i to protiv momčadi MNK Alumnus, a koja je trenutno u tijeku. Našim Vinkovčanima želimo puno sreće i uspjeha i nadamo se najboljem rezultatu. U uspjeh vjeruje i predsjednik MNK Aurelije Futsal Mladen Crnaić, koji nije krio ponos zbog ovog važnog domaćinstva.

“Ovo nije nešto što se događa svaki dan. Presretni smo što smo dobili mogućnost ugostiti osam najboljih kadetskih ekipa. Mi se uvijek nadamo najboljem i bez lažne skromnosti – vjerujemo u izvrstan uspjeh. Dečki su spremni i marljivo su trenirali, a imamo i prednost domaćeg terena što nije mala stvar“, istaknuo je Crnaić.

Druga utakmica Aurelije je na rasporedu je sutra u 20 sati, kada će Vinkovčani igrati protiv MNK Olmissum. U ponedjeljak, 8. travnja, na rasporedu su polufinalni susreti te susreti za treće mjesto, kao i veliko finale turnira.

Ovom prilikom podsjećamo i kako je cijena dnevne ulaznice 10 kuna, a cijena ulaznice za sva tri dana iznosi 20 kuna. Za ovu prigodu Aurelia je pripremila i posebnu ponudu – na pultu u dvorani možete, uz ulaznice, kupiti i žutu navijačku majicu.