Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske danas su izvjestili da je vozač osobnog automobila udario dijete u ulici Ćirila i Metoda u Vinkovcima. Desetogodišnja djevojčica koja je, prema podacima policije, prelazila cestu izvan obilježenog pješačkog prijelaza, prilikom udara zadobila je ozljede zbog kojih je odvezena u vinkovačku bolnicu, izvan je životne opasnosti, no ipak je prebačena u KBC Osijek zbog potrebe za operativnim zahvatom. Kako se kasnije doznalo, na djevojčicu je automobilom naletjela ministrica Regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, pa su se tom prilikom oglasili i iz Ureda glasnogovornice ovog ministarstva.

“Danas u Vinkovcima, oko 10 sati, u ulici Ćirila i Metoda, pred vozilo kojim je upravljala Gabrijela Žalac, van obilježenog pješačkog prijelaza istrčalo je 10-godišnje dijete. Dijete je žurno kolima hitne pomoći prevezeno u vinkovačku bolnicu gdje je konstatiran prijelom potkoljenice. Obzirom na šok za obje obitelji, oglašavamo se pisanim putem. Detaljnije o cijelom slučaju očitovat će se nadležne službe. U popodnevnim satima gospođa Žalac posjetit će ozlijeđeno dijete”, stoji u priopćenju.

Kasnije tijekom dana službeno se oglasila i policija, čije priopćenje također prenosimo u cijelosti.

“Očevidom prometne nesreće koja se dogodila oko 10 sati u Vinkovcima, u ulici Sv. Ćirila i Metoda, utvrđeno je kako je osobnim vozilom marke “Peugeot 308″, vinkovačkih registracijskih oznaka, upravljala 40-godišnjakinja iz Vinkovaca. Do prometne nesreće je došlo kada je 10-godišnje dijete neoprezno pretrčavalo kolnik u trenutku kada se kolnikom kretalo osobno vozilo te je došlo do udara vozila u dijete. U Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima utvrđeno je kako je dijete teže ozlijeđeno te je prevezeno u KBC Osijek radi daljnjeg liječenja. Nad 40-godišnjakinjom je na mjestu događaja izvršeno alkotestiranje te nije utvrđena prisutnost alkohola(0,00 g/kg). S obzirom da je vozačica upravljala vozilom s nevažećom vozačkom dozvolom, sukladno članku 196. st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000,00 kuna, odnosno 500,00 kuna ukoliko plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je vozačica odmah i učinila”, stoji u priopćenju policije.